Šport
29 ogledov

V JAR prepovedali spletni poker

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
V Južnoafriški republiki so državne oblasti potrdile odločitev vrhovnega sodišča, ki do nadaljnjega prepoveduje vse oblike spletnega igralništva, vključno s spletnim pokrom.

Trenutek, ki so se ga vsi ljubitelji spletnega igralništva v Južnoafriški republiki tako bali, je končno tu, saj je bila te dni s strani državnih oblasti potrjena odločitev vrhovnega sodišča, ki do nadaljnjega prepoveduje vse oblike spletnega igralništva, vključno s spletnim pokrom.

Gautenški igralniški odbor (Gauteng Gambling Board – GGB), ki je zadolžen za podeljevanje igralniških licenc in nadziranje delovanja igralničarjev v JAR, se je že dlje časa zavzemal za prepoved spletnega igralništva in kot vse kaže, jim je to zdaj tudi uspelo. Za to so si prizadevali predvsem v želji, da bi zaščitili domačo igralniško panogo, ki letno obrne več kot dve milijardi dolarjev.

In ker si pri GGB niso želeli, da kdo poškoduje njihovo gos, ki nese zlata jajca, so se obrnili na vrhovno sodišče regije Gauteng in celotno zadevo predali v razsojo sodišču. Po več tednov trajajočem procesu je vrhovni sodnik NB Tuchten razsodil v njihovo korist in tako sprožil splošno prepoved igralništva v tej državi.

Na njegovo razsodbo so se že odzvale oblasti in v vseh medijih prepovedale oglaševanje spletnega igralništva, prav tako pa so prepovedane vse oblike le-tega, vsakdo, ki se bo z njim ukvarjal kljub prepovedim, pa se utegne znajti za zapahi. Za kršitelje so namreč predvideli kar do 10 let zaporne kazni, vsa podjetja, ki bi se kljub prepovedim utegnila vrniti na njihov trg, pa so lahko kaznovana tudi z 10 milijoni randov kazni (1,36 milijona dolarjev).

To pa ne bo edina kazen, kot je napovedal predstavnik GGB, bodo odslej vodili zelo natančno evidenco vseh kršiteljev, pri čemer se bodo zavzemali za strogo kaznovanje vseh kršiteljev, vsa podjetja, ki bodo kršila zakonodajo, pa si bodo s tem tudi zaprla vrata za morebitno kasnejšo pridobitev državne igralniške licence (če jih bodo podeljevali).

Zanimivo je, da se s to odločitvijo oblasti ne strinjajo niti domači igralničarji, ki se bodo na odločitev vrhovnega sodišča pritožili, je napovedal direktor igralnice Piggs Peak, ki med drugim upravlja tudi z zelo uspešno spletno igralnico. Ob tem pa je dodal, da bodo sami nadaljevali z normalnim obratovanjem, dokler ne bo nekdo odgovoril na njihove pritožbe in jim pojasnil smiselnost nove zakonodaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.