Šport
83 ogledov

V Kazahstanu veseli Petra Prevca

Peter Prevc EPA
Karavana smučarskih skokov je zbrana v Almatyju, kjer bosta ta konec tedna na sporedu dve tekmi za svetovni pokal.

Smučarski skakalci na čelu z vodilnim Petrom Prevcem so prispeli v Kazahstan, ki bo prvič v zgodovini gostil tekmi svetovnega pokala.

''Smučarski skoki so zelo pomemben dogodek. Tega smo se veselili zadnjih šest let. Gostili smo številne tekme svetovnega pokala, a nikoli smučarskih skokov. V Almaty je prispela skakalna elita, tudi vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Peter Prevc iz Slovenije. Mislim, da bomo tekmi uspešno izpeljali,'' je povedal predsednik domače smučarske zveze Andrej Verveikin.

Priložnost na tekmi bodo dobili štirje kazahstanski tekmovalci. ''Imamo priložnost, da predstavimo Kazahstan med 30. najboljšimi skakalci sveta. Računamo na naše fante,'' je povedal Verveikin in dodal, da je prvo mesto resda že odločeno, a v ozadju poteka zanimiv boj med Michaelom Hayböckom in Severinom Freundom.

''Ni težko uganiti zmagovalca, saj si je Peter Prevc nabral veliko prednosti. Še vedno pa poteka ogorčen boj za drugo mesto.''

V Almatyju bo nastopil tudi ameriški skakalec Michael Glasder, ki si je ob tej priložnosti nadel prepoznavne kopalke ''Kazahstanca'' Borata, priljubljenga lika istoimenskega ameriškega filma.

 ''Če pred tekmovanjem izgubim svoj dres, imam dobro rezervo,'' je zapisal Glasder.

Komentarjev 1