Šport
32 ogledov

V Kazanu po pričakovanjih

Nastja Govejšek OKS Nastja Govejšek
Na SP v plavanju sta končana oba slovenska četrtkova nastopa.

Tanja Šmid je na 200 m prsno z drugim najboljšim izidom v sezoni 2:28,64 osvojila 24. mesto, Nastja Govejšek je na 100 m prosto s 56,19 zasedla 36. mesto.

"Sem zadovoljna. To je moj najhitrejši jutranji izid in običajno imam s tem težave, zato je to v redu," je po tekmi dejala Šmidova, ki je sprva napovedovala izid blizu slovenskega rekorda, od katerega je bila oddaljena slabo sekundo. Precej je v primerjavi s tekmicami izgubila že s počasnim startom, a pravi, da je pri njej to že stalnica.

Morda bi lahko plavala še nekaj hitreje, če bi pred tem že nastopila na kateri od tekem. "Res mi je manjkal kakšen nastop, da bi se psihično pripravila, a žal nisem imela priložnosti. Letos sem sicer dosegla tudi normo za nastop na 200 metrov mešano, a na tekmi, ki ni štela kot kvalifikacijska za SP, zato je bil to moj edini nastop tukaj," je v mestu ob Volgi še dejala 25-letna Kranjčanka, ki brani barve PK Ljubljana.

Velenjčanka Govejškova je na 100 m prosto nastopila bolj za pripravo na petkov nastop na 50 m delfin, kjer napoveduje nov osebni in slovenski rekord. "Tudi tukaj sem si želela osebni rekord, a sem bila oddaljena štiri desetinke, a po drugi strani od kravla nisem veliko pričakovala, saj sem se letos posvečala delfinu. Zdaj se moram spočiti za jutrišnjo tekmo. Vem, da sem zelo hitra in to moram izkoristiti," pa je povedala mlada Štajerka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.