Šport
11 ogledov

V. Kličko izzval Haya: "Ne bodi reva"

Vladimir Kličko (levo) je prepričan, da bodo pasovi ostali v njegovi lasti. (Fot
1/2
Žurnal24 main
Potem ko je David Haye ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBA, se je oglasil Vladimir Kličko in Britanca izzval. "The Hayemaker" brez konkretnega odgovora.
Ne bodi reva, David. Lani si dvakrat odpovedal borbo proti bratoma Kličko. Zdaj je čas, da se ta dvoboj zgodi.
Vladimir Kličko

Ukrajinski boksarski šampion Vladimir Kličko, svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah IBF, WBO in IBO, je Britanca Davida Haya (prvak po verziji WBA) izzval prek videa, ki si ga lahko ogledate v dodanem zavihku. Mlajši Kličko v videu med drugim Britanca izzove z naslednjimi besedami: "Ne bodi reva, David. Lani si dvakrat odpovedal borbo proti bratoma Kličko. Zdaj je čas, da se ta dvoboj zgodi."

Zanimiv je podatek, da v vrsti z borbo z Vladimirjem stoji kar nekaj boksarjev. Od Rusa Aleksandra Povetkina pa do Nigerijca Samuela Petra. Iz Petrovega tabora mlajšemu Kličku celo grozijo, da bodo od organizacije IBF zahtevali, naj mu vzamejo pas, če ne bo kmalu stopil v ring in branil naslov.

Haye hitro odgovoril
Haye se je na izziv Vladimirja Klička zelo hitro odzval. Prvi je spregovoril njegov trener Adam Booth: "Prejšnji teden sem se slišal z bratoma Kličko. Dogovorili smo se, da se bomo slišali v sredo, a Vladimir očitno ni mogel čakati tako dolgo," je dejal Booth in nadaljeval: "V prihodnjih dneh se bomo odločili, v katero smer bomo šli. Če bo ta smer vključevala Klička, bomo o tem obvestili njunega agenta Shelleyja Finkla. Nismo več daleč od začetka pogovorev. To je gotovo."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vsekakor je Hayev odziv nekoliko nepričakovan, saj je bil Britanec še pred časom poln sam sebe in je govoril, da se lahko pomeri z vsakim boksarjem na svetu. Booth tudi v nadaljevanju ni podal točnega odgovora na Vladimirjev izziv: "Vladimir se očitno želi boriti, kar je fantastično. Če si res želi borbe, smo zdaj mi na potezi in to je tisto, kar želimo."

Kalkuliranje
Hayeva ekipa bo zagotovo dobro preračunala, kaj se jim najbolj izplača. Na voljo pa imajo le dve možnosti. Ali bo Haye v ring stopil še z nekaj borci, kot je bil John Ruiz, kar njemu in njegovi ekipi skoraj zagotovo jamči kar nekaj denarja in pas svetovnega prvaka. Lahko pa sprejme izziv Vladimirja Klička in tvega vse, kar je dosegel. Dnevi, ki sledijo, pa bodo pokazali, kaj je David Haye v resnici: pravi šampion, preračunljivec ali reva? Kaj menite vi?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.