Šport
20 ogledov

V končnico NHL še prvak Chicago

Chicago se je v končnico uvrstil z nekaj sreče. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Chicago Blackhawks je zadnjo tekmo rednega dela lige NHL končal s porazom, usoda šampionov pa je bila odvisna od uspeha konkurentov iz Dallasa, ki so presenetljivo izgubili proti Minnesoti.

Chicago bi za zanesljivo uvrstitev v končnico na zadnji tekmi proti Detroitu potreboval le točko, vendar je ostal brez nje. Hokejisti Red Wings so v zanje povsem nepomembni tekmi, že predčasno so si zagotovili tako mesto v končnici kot tudi zmago v centralni skupini, porazili tekmece v večnem derbiju s 4:3. Dallas, ki je za osmo mesto v zahodni konferenci potreboval zmago, pa je nato izpustil ponujeno priložnost iz rok ter izgubil proti že zdavnaj odpisani ekipi Wild s 3:5.

Prve tekme končnice bodo na sporedu v sredo, ko Washington gostil  New York Rangers, Pittsburgh pa bo igral proti Tampa Bay. Poleg tekme Vancouver - Chicago bosta v sredo na sporedu še dva dvoboja najboljših ekip zahodne konference, in sicer Detroit - Phoenix in Anaheim - Nashville.
Chicago se bo v prvem krogu končnice pomeril z najboljšim moštvom rednega dela Vancouvrom, ki ga je izločil v zadnjih dveh sezonah. Vancouver je sicer osvojil predsedniški pokal kot najuspešnejše moštvo rednega dela lige NHL. Če bi moštvo Blackhawks na zadnji tekmi rednega dela sezone premagalo Detroit, bi jih v končnici čakal San Jose, ki pa bo zdaj nasprotnik Los Angelesa, ki bo tekme končnice začel brez poškodovanega najboljšega strelca, slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja.

Los Angeles, ki se je drugo sezono zapored uvrstil v končnico, je izgubil zadnji dve tekmi proti Anaheim Ducks in je zasedel končno sedmo mesto ter zapravil prednost domačega terena. Kralje v četrtek tako čaka gostovanje pri zmagovalcih pacifiške skupine, prva tekma izločilnih bojev na štiri zmage. Los Angeles bo drugo tekmo končnice prav tako v gosteh pri San Joseju igral 19. aprila.

Liga NHL:

Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 3:4
Frolik, Keith, Seabrook; Cleary, Datsyuk, Holmstrom, Miller

Atlanta Trashers : Pittsburgh Penguins 2:5
Ladd, Stapleton; Kennedy, Dupuis, Rupp, Letestu, Comrie

Colorado Avalanche : Edmonton Oilers 4:3*
O'Reilly, Dupuis, Hejduk, Jones; Hartikainen, Foster, Reddox

New Jersey Devils : Boston Bruins 3:2
Elias, Žarkov, Urbom; Peverley, Kelly

Minnesota Wild : Dallas Stars 5:3
Staubitz, Spurgeon, Gillies, Miettinen, Bouchard; Richards, Morrow, Goligoski

* po podaljšku

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.