Šport
22 ogledov

V Koper ga verjetno ne bo

Renato Vugrinec igra odlično in bo ena glavnih nevarnosti za Koprčane. Žurnal24 main
Obračuni slovenskih ekip z moštvi, kjer igrajo naši legionaji, so nekaj posebnega. Pred tekmo Cimosa in Portlanda smo poklicali Renata Vugrinca, ki si je glede reprezentance premislil.
Renato Vugrinec se vedno rad vrača v Slovenijo. Pred časom se je zoperstavil Gold Clubu , zdaj je na vrsti Cimos . Portland je sicer precej ranjena ekipa, saj so številne njegove rokometaše ustavile poškodbe. V Bonifiki ne bo Davorja Dominikovića, Junacha Pereza, Ivana Nikčevića ... Zato pa je v odlični formi Vugi, ki je s prihodom novega trenerja  Checuja Villaldee na novo zaživel. Je tretji strelec španske lige, igra dobro in veliko. Ravno veliko število tekem pa bi v povezavi s skrajšano klopjo lahko pomenilo priložnost za koprsko presenečenje.

Vugi na zadnjem treningu pred tekmo s Koprom © Barbara Milavec

 
Portland je sezono začel odlično. V španskem prvenstvu ste tretji, v zadnjem kolu Lige prvakov pa ste pokleklnili pred Čehovskimi medvedi. Je bil to spodrsljaj ali so vas Rusi res nadigrali v takšni meri?
Sodeč po rezultatu 34:26 je bila ruska ekipa boljša. Vendar nas pestijo poškodbe. Tudi zaradi televizijskih prenosov igramo tekme v torek in soboto. Dva dni pred tekmo s Čehovskimi medvedi se nam je poškodoval pomemben igralec, poleg tega nam Rusi za tri igralce niso poslali viz pravočasno, zato smo trije igralci v Moskvo pripotovali šele na dan tekme. Za povrh pa imajo Čehovski medvedi še odlično ekipo. Želeli smo si izgubiti z manjšo razliko. Dokler smo imeli gorivo, smo vodili, nato pa …

Rusi so se torej malce poigrali z vami ...

Gotovo. Tudi tisti, ki so potovali po torkovi tekmi v sredo zjutraj, so dospeli šele v sredo ob desetih zvečer, saj so bili tri ure zadržani na letališču, v mestu je bila gneča, hotel pa, ki naj bi bil povsem blizu, je bil oddaljen dve uri.

 

Preberite še ...

V Kopru vse za nov rokometni praznik
Brumen: Vsaj je hotel sam

Glede na to, kako igrate, ste očitno že preboleli odhod Ivana Balića.
Prišlo je do nekih zamenjav. Najpomembnejša je na trenerskem mestu. Prišel je mlad strokovnjak, ki je bil še nedavno igralec. Njegov moto je dobro vzdušje, boj do zadnjih moči in biti ekipa. Na tem delamo vsak dan. Balić je izjemno kakovosten igralec, vendar smo ga preprosto morali nadomestiti. Potem ko smo lani doživeli polom s četrtim mestom, smo se nekaj naučili.

 
 

Tako jaz kot družina bi radi ostali v Španiji.

Renato Vugrinec

 
Tako kot ekipa ste tudi vi v dobri formi, na listi strelcev ste na visokem tretjem mestu. Zadevate, podajate ...
Zdaj sem v Španiji tretjo sezono. Prvo leto je bilo vse super. Nato smo zamenjali trenerja. V prvi polovici sezone je bilo vse še vedno odlično, nato pa je prišlo do neke iskre … Še sam ne vem, kaj … Ekipa je vedno na prvem mestu. V DP smo bili četrti, izpadli smo v osmini finala LP. Igrali smo slabo, igralci so bili nezadovoljni. Dotaknili smo se dna. Letos je vse drugače. Na sezono sem se zelo dobro pripravil. Kljub nekaterim poškodbam se počutim v redu in upam, da bo tako tudi ostalo.

Koprčani bi gotovo raje videli, da svoje znamenite levice Renato na tekmi z njimi ne naravna. © Barbara Milavec

 
Verjetno dobro poznate ekipo Kopra. Ste trenerju kaj prišepnili glede protistrupa za Primorce?
Po pravici povedano ekipe Kopra ne poznam zelo dobro. Saj je prvi na lestvici, kajne? Poznam Jovičiča, Brumna, Mrvaljevića, Stanića … Kasete si še nismo utegnili ogledati. To bomo storili jutri, saj imamo izjemno natrpan urnik. Koper ima svoje kvalitete, čaka nas težka tekma, Koper igra doma. Mi smo imeli še v sredo težko tekmo v španskem prvenstvu, Koper pa je imel teden dni časa za pripravo na nas. Vseeno je cilj jasen, smo favoriti in gremo na zmago.

Boste zaigrali proti svojemu bodočemu klubu?
(premor) Hmmmm … Težko vprašanje. Verjetno ne.

Po tej sezoni vam poteče pogodba s Portlandom. Kako vidite svojo prihodnost?

Tako jaz kot družina bi radi ostali v Španiji. V roku dveh tednov do enega meseca naj bi se rešilo vprašanje glede mojega kluba. Upam, da bom ostal v Pamploni, v nasprotnem primeru bom iskal klub v španski ligi. Nekaj časa želim še nastopati v tujini.

 

Renato si je premislil

Čeprav nam je še v petek zatrdil, da mu motiva za igranje za reprezentanco ne manjka, pa si je Vugrinec očitno kmalu premislil, saj je v soboto sporočil, da za Slovenijo ne bo več igral.

Še malo o reprezentanci. Vas bomo po razočaranju na tekmah s Sloveško še videvali v dresu s slovenskim grbom?
To je treba malo razmisliti … To ni bil neuspeh le igralcev, ampak vseh, ki so povezani z rokometom. Podobno je s krivdo. Tako kot ne moreš živeti na zmagah, nas tudi porazi ne smejo vreči preveč iz tira. So sestavni del športa. Treba je gledati naprej v prihodnost slovenskega rokometa. Na žalost je bilo storjenega premalo z vseh strani za uvrstitev na Hrvaško. To bi bil vrh neke generacije. Vendar je treba popraviti ta spodrsljaj in se uvrstiti na naslednje veliko tekmovanje.

Volja in motivacija torej ostajata?
Da.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.