Šport
8 ogledov

V Kopru lačni odmevnih rezultatov

KOper_Lemgo_SPS - main Žurnal24 main
Slovenski rokometni podprvak, rokometni klub Cimos Koper, je na novinarski konferenci predstavil cilje za prihajajočo sezono. Apetiti po lanski zgodovinski sezoni so še zrasli.
 
 

Računamo na glasno spodbudo naših navijačev.

Uroš Rapotec

 
Rokometni klub Cimos Koper začenja rokometno sezono 2008/09 z velikimi ambicijami in visokimi cilji. Čeprav so že na začetku sezone zaradi poškodbe kolena za dalj časa izgubili Uroša Rapotca , si v tekmovanju za pokal Slovenije in v državnem prvenstvu želijo vsaj ponoviti lanske dosežke, prvič v zgodovini pa bodo nastopili v Ligi prvakov .

 

Cene vstopnic

Letni abonma
Odrasli: 75 evrov
Upokojenci, dijaki, študenti: 55 evrov
Posamezne tekma
Odrasli: 5 evrov
Upokojenci, dijaki, študenti: 3 evre
Paket Lige prvakov (3 tekme)
Odrasli: 25 evrov
Upokojenci, dijaki, študenti: 20 evrov
Posamezna tekma: 10 evrov

Direktor kluba Aleš Koršič ocenjuje, da je ekipa še močnejša od lanske. "V prestopnem roku smo pripeljali igralce, s katerimi smo zapolnili vrzeli, ki so se nam kazale v lanski sezoni, in zato pričakujem, da bo moštvo zelo homogeno. Naše vrline bodo še naprej borbenost, nepopustljivost, trda igra v obrambi in raznovrstnost v napadu. Verjamem, da bomo že do superpokala v Kopru v dovolj dobri formi, da se bomo lahko enakovredno s konkurenti potegovali za letošnjo prvo lovoriko," pravi Koršič. Vodja strokovnega štaba Matjaž Tominec je ocenil, da so v klub prišli zelo kakovostni igralci, ki pomenijo dodatno vrednost v primerjavi z lansko kakovostjo: "Formo bomo pilili na številnih prijateljskih srečanjih z zelo uglednimi evropskimi ekipami. Najprej se bom pomerili z zelo okrepljenim Zagrebom, sledita dva izjemno kakovostna turnirja v Nemčiji. Že v prvem kolu državnega prvenstva, ko nas čaka Gorenje, pričakujem dobro pripravljenost. Vodstvo kluba nam je postavilo zelo visoke cilje, ki jih ne bo lahko uresničiti. Cimos Koper postaja zelo urejena rokometna sredina, seveda pa iz leta v leto bolj zahtevna in lačna odmevnih rezultatov."


Trener Matjaž Tominec (levo) je eden glavnih tvorcev uspeha koprskih rokometašev. © Barbara Milavec

 

 
 

Naše vrline bodo še naprej borbenost, nepopustljivost, trda igra v obrambi in raznovrstnost v napadu.

Aleš Koršič

 
Uroš Rapotec, ki bo prvi del sezone soigralce gledal s tribune, je poudaril izrazit moštveni duh v ekipi, ki se je med bazičnimi pripravami na Rogli dobro ujela. "Za uresničitev ciljev moramo postati homogena in uigrana ekipa. V obrambi in napadu bomo zaradi prihoda novih soigralcev lahko še bolj raznovrstni in nepredvidljivi, seveda pa so uspešne ekipe znane po čvrsti obrambi. Tu lahko največ pridobimo," je ocenil Rapotec in dodal, da ekipa za uspešne predstave potrebuje tudi glasno podporo s tribun: "Računamo na glasno spodbudo naših navijačev. V Koper prihajajo izjemno kakovostne ekipe in gledalci si bodo lahko ogledali vrhunski rokomet."

V prestopnem roku so se ekipi Cimos Koper pridružili Boštjan Hribar , Aleksandar Stojanović , Alen Blažević , Blaž Vončina , Darko Stanić , Robert Konečnik . Ob njih bo trener Tominec lahko računal še na vratarja Dejan Sarkiča in "prekaljene Koprčane" Damirja Doborca , Uroša in Roka Rapotca , Draška Mrvaljevića , Matjaža Brumna , Roka Praznika , Bojana Skoka , Dean Bombača , Nejca Poklarja in Zorana Jovičića .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.