Šport
8 ogledov

V kraljestvu mivke

fabjan_erika_simona_sta
1/12
Žurnal24 main
Najboljši slovenski odbojkarji na mivki bodo od 15. do 18. julija zbrani na Ptuju, kjer bo na sporedu Nestea BeachMaster, osrednji turnir Slovenian BeachToura. Tudi Simona in Erika Fabjan.

Nagradni sklad tekmovanja bo šest tisoč evrov na kategorijo, prireditelji pa so poskrbeli za bogat spremljevalni program, ki naj bi skupaj z odbojkarji privabil veliko gledalcev. Turnir naj bi postal tradicionalen, saj so organizatorji z vodilnimi možmi slovenske odbojke na mivki podpisali pogodbo do leta 2012. Večje mednarodne veljave letos še ne bo imel, drugače pa naj bi bilo v naslednjih letih.

 

Termini turnirjev Slovenia BeachTour 2009

1.turnir: 3. Amalijin turnir, Rimske Toplice; 6.-7. junij, (samo ženski);
2.turnir: Nestea BeachMaster 2009 – Ptuj; 15.-18. julij, (ženski in moški);
3.turnir: DP, Kranj; 31. julij -1. avgust, (ženski in moški);
4.turnir: Hervis Oaza open 2009, Mozirje; 13. -15. avgust, (ženski in moški);
5.turnir: Hit Holidays 2009, Kranjska Gora; 22.-23. avgust, (ženski in moški).

Glavno vlogo pri napredku odbojke je prevzel direktor osrednjega turnirja Jure Jeraj s svojo ekipo, ki je poskrbela za dve novosti. "Turnirji so bili že prej, bili so dobro organizirani, toda ni bilo velikega interesa, da bi zadeva napredovala. Zdaj bo drugače. S sponzorji smo ugotovili, da se moramo osredotočiti na osrednji turnir, ki bo v vseh vidikih podoben evropskim. Želimo se naučiti organizirati mednarodni turnir, da bi v prihodnosti dobili tudi organizacijo tekmovanja višje mednarodne ravni. Veliko pozornosti smo posvetili infrastrukturi, in lahko rečem, da bo letošnji osrednji dogodek na Ptuju pravi spektakel," je prvo novost opisal Jeraj.

Druga novost je povezovanje turnirjev v eno serijo. Slovenski BeachTour naj bi v prihodnosti zajemal od pet do sedem turnirjev, ki naj bi imeli skupno trženje. "Turnirje želimo povezati v eno tekmovanje. Želja je, da bi bili ti turnirji stalni, mislim, da bi organizatorjem to pomenilo dodaten motiv. Letos nam to ni uspelo, saj imamo le tri turnirje, kar pa je posledica gospodarskega položaja. A če bomo o naslednji sezoni razmišljali že od septembra naprej, nam bo drugo leto uspelo," še meni Jeraj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.