Šport
23 ogledov

V letu dni spremenil 5 $ v 100.000 $

(Foto: hochgepokert.de) Žurnal24 main
"Boku87" si je sredi julija lani zastavil cilj, da bo samo z igranjem SNG-turnirjev v manj kot letu dni spremenil 5 $ v 100.000 $, in zdaj, 2 meseca pred rokom, mu je to tudi uspelo.

Če še niste slišali za igralca po imenu Thomas Boekhoff, nikar ne skrbite, saj ga pod tem imenom v svetu pokra pozna le malo ljudi, veliko več ljudi pa Nemca pozna pod njegovim vzdevkom »Boku87«, ki je postal sinonim za enega najboljših igralcev SNG-turnirjev na spletu. Boekhoff je namreč v zadnjih letih postal prava legenda največje spletne poker sobe PokerStars, kjer hkrati več kot uspešno igra tudi do 50 SNG-turnirjev hkrati.

Ravno o tem kroži v povezavi z njim prav smešna anekdota, ko so pred leti na PokerStarsih blokirali njegov račun, saj so bili mnenja, da Nemec za igranje uporablja kak program ali pa na kak drug način goljufa. Prepričani so bili namreč, da ni mogoče, da bi človek hkrati igral na toliko turnirjih in tega verjetno še danes ne bi verjeli, če se Thomas pri svojem početju ne bi posnel in jim kasneje posnetka predložil kot dokazno gradivo. In legenda je bila rojena.

In kaj igralca takega kova sploh še motivira, da se za nekaj ur usede za računalnik in igra turnir za turnirjem? Zadnje čase predvsem izzivi, ki ga prisilijo, da se za nekaj časa posveti enemu samemu projektu. Pred časom je tako v samo 15 dneh spremenil 100 $ v 10.000 $, a je Nemec s tem izzivom vse prehitro opravil, zato se je lotil novega, še drznejšega projekta – kako v manj kot letu dni priti s 5 $ na 100.000 $!

Z igranjem je začel 15. julija in dobrih 10 mesecev ter nekaj več kot 45.000 SNG turnirjev kasneje je Nemec opravil s tem projektom, in to kar dva meseca pred koncem roka, ki si ga je postavil sam. Pri tem je seveda treba povedati, da Boekhoffu celoten projekt ni uspel v prvem poskusu, saj je prvih 5 $ dokaj hitro izgubil, a ko je začel znova, se je njegova serija nadaljevala, dokler ni stanje na njegovem računu znašalo 100.000 $.

Zanimivo je morda tudi to, da "Boku87" tega zneska ni dosegel le z igranjem SNG-turnirjev, temveč je dobrega tisočaka zaslužil tudi z igranjem denarnih iger (0,02$/0,04$), skupno pa je v tem času zaslužil pravzaprav le okrog 52.000 $, medtem ko si je preostalo razliko do 100.000 $ priigral z različnimi bonusi, nagradami za uspešno igro in vračilom vplačanega raka.

Po koncu izziva je v svojem blogu zapisal: "Projekt je bil veliko težji, kot sem si mislil, da bo, saj sem moral odigrati res neverjetno veliko število turnirjev, vendar sem na koncu dokazal, da se vendarle da spremeniti majhen začetni vložek, kot je pet dolarjev, v veliko vsoto denarja kot je sto tisoč dolarjev. Dokazal sem, da je to res mogoče, če se človek le zares potrudi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.