Šport
22 ogledov

"V London ne gremo na izlet"

trening slovenske reprezentance
1/8
Katarina Ponjavić
Prvi strelec reprezentance Milivoje Novaković je na i zbor pred kvalifikacijsko tekmo proti Angliji prišel dobro razpoložen in odločen, da svoje strelske sposobnosti predstavi tudi na Wembleyju.

S kakšnimi ambicijami pričakujete sobotni dvoboj?
Seveda si želimo, da bi nadaljevali v slogu, ki smo ga prikazali oktobra, ko smo izpolnili cilj. Vzdušje v reprezentanci je boljše, pa tudi okrog reprezentance se je vse skupaj umirilo.  V London ne gremo na izlet, temveč bomo dali maksimum in skušali vzeti točko ali tri. Skušali bomo odigrati samozavestno, čeprav nismo favoriti. V prvi vrsti moramo gledati na našo igro in jo še izboljšati.

Čutite pred tako odmevnim gostovanjem dodaten pritisk?
Mogoče je za koga drugega pot v London lepa priložnost za turizem, vendar mi vemo po kaj se odpravljamo tja. Moramo odigrati pošteno tekmo in se z Angleži tudi stepsti, na koncu pa bomo videli kdo bo odnesel poln izkupiček. Upam, da bomo pokazali svoj pravi obraz.

Je vaša forma na zadovoljivem nivoju?
S svojo formo sem zadovoljen. Skušam ohranjati odlično pripravljenost skozi celotno sezono, tako da niti ni pomembno, kaj sem prikazal v zadnjem tednu. Tokrat sem imel nekaj več časa za regeneracijo. Do sobote moram pošteno delati na trening, nato pa na tekmi po najboljših močeh pomagati ekipi do čim boljšega rezultata. 

Bo šlo na tej tekmi tudi za interni dvoboj Novaković – Rooney?
Z dvobojem z Rooneyjem se ne obremenjujem. Seveda mu čestitam za stoti nastop, vendar bo šlo konec koncev za dvoboj med Slovenijo in Anglijo. Dvakrat smo igrali proti njim in bili blizu remiju, morda pa bo šlo v tretje rado. Ne bi imel nič proti, če bomo tokrat odigrali slabše, a zmagali. Pametnejši bomo po tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.