Šport
20 ogledov

V Londonu bo odpovedal javni prevoz

Fotografija sicer ni najboljša, a lahko dobite vtis, kakšna je situacija na lond Žurnal24 main
Če ste bili v zadnjem času v Londonu, ste gotovo opazili številna dela na linijah podzemne železnice. Sistem dograjujejo, da ne bi popolnoma odpovedal v času olimpijskih iger, pa še tako se bojijo, da bo.

Mestne oblasti v Londonu so objavile, da bo "največjo nevarnost" v času olimpijskih iger leta 2012 predstavljal javni promet. Po besedah Vala Shawcrossa, odgovornega za prometne povezave, "London že zdaj poka po šivih, ko gre za promet, v času iger pa bo vse skupaj še hujše". Zadnje poročilo predvideva, da bo v vzhodnem delu Londona okrepljena podzemna železnica, v bližini olimpijskega parka gradijo novo linijo. Showcross je še dejal, da bo kar tretjina prebivalcev mesta v času iger morala spremeniti svoje običajne poti na delo oziroma jih opravljati v drugem času dneva kot sicer, saj naj bi mesto med igrami obiskalo dodatnih 5,3 milijona ljudi. Vsak dan naj bi se s podzemno železnico (priljubljeni tube) vozilo okoli milijonov ljudi. Že zdaj so vlaki v prometnih konicah nabiti do zadnjega kotička.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.