Šport
22 ogledov

V Lukni tri slovenske zlate kolajne

Rok Klavora je po padcu končal na zadnjem mestu med finalisti. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Na 43. Šalamunovem memorialu so do zlatih kolajn prišli trije Slovenci: Teja Belak na presoku, Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Gregor Saksida na krogih. S srebrom se je na parterju dokazal tudi Rok Klavora.

Sašo Bertoncelj je v finalu svetovnega pokala v športni gimnastiki v Mariboru na konju z ročaji osvojil zlato kolajno. Bertoncelj je kljub ne najboljši izvedbi z oceno 15,15 točke slavil zmago. Drugi slovenski finalist na tem orodju Žiga Britovšek je z oceno 13,625 točke zasedel četrto mesto. Gregor Saksida je v finalu na krogih prikazal novo dobro predstavo in se z oceno 14,4 točke veselil prve zmage v karieri. V finalu na krogih je nastopil tudi Britovšek in z oceno 13,55 zasedel končno peto mesto. V finalu dvovišinske bradlje sta nastopili tudi dve slovenski telovadki; Ivana Kamnikar je z oceno 12,4 točke zasedla četrto, Fiona Novak (8,5 točke) pa osmo mesto.

"Tokrat sicer nisem potočil nobene solzice. Na evropskem prvenstvu je bila kakšna, vendar pa zato nisem bil današnje zmage nič manj vesel," je po nastopu povedal 25-letni telovadec Narodnega doma, ki je po legendarnem Miru Cerarju prvi slovenski telovadec, ki osvaja kolajne na velikih tekmovanjih na konju z ročaji. "Zelo sem vesel današnje zmage. Čeprav sem v vaji naredil nekaj napak, mi je vseeno uspelo povsem na vrh. Prva zmaga v Mariboru v šestih poskusih je res nekaj posebnega," je odkrito priznal Bertoncelj.

 

Slovenski telovadec Rok Klavora je v prvi finalni odločitvi 43. Šalamunovega memoriala, svetovnega pokala v športni gimnastiki v Mariboru, prišel do kolajne. Mladi telovadec Sokola Bežigrada je v finalu parterja z oceno 14,55 točke osvojil srebrno kolajno. Zmagal je Nizozemec Kas van Weelden, ki je prejel pol desetinke točke višjo oceno. Mlada telovadka Teja Belak pa je v finalnem nastopu na preskoku osvojila zlato kolajno. Še ne 16-letna telovadka je z oceno 13,5 točke ugnala vso konkurenco, druga slovenska finalistka na tem orodju Carmen Horvat (12,65) je bila sedma.

"Že pred finalom sem vedela, da lahko v primeru dobrega nastopa posežem prav na vrh in uspelo mi je. To je moja prva kolajna s svetovnega pokala in veliko mi pomeni, da je zlata," je dejala telovadka Zelene jame, Belakova, ki so ji skorajšnji preboj med najboljše napovedovali že nekaj časa, a nihče se ni nadejal, da bi do njega prišlo že tako kmalu. "Vedno sem govoril, da ima Teja na preskoku dva tako konkurenčna skoka, da se v primeru dobre izvedbe lahko prebije med najboljše. Končno ji je uspelo sestaviti dva dobra nastopa in rezultat je tu. Res sem vesel," je dejal trener ženske reprezentance Andrej Mavrič po prvi ženski slovenski zmagi na svetovnih pokalih v zgodovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.