Šport
26 ogledov

V Macau se odvija bogata igra

Macau (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Bogata igra, ki se je odvija v Macau je zadnji čas hvaležna tema med ljubitelji pokra. Tom Hall je na spletni forum 2+2 podal nekaj informacij o ozadju iger, ki se odvijajo.

Hall tudi sam občasno igra to bogato igro in prav on je tisti, ki je v Macau povabil Toma Dwana in Phila Iveya. Direktor turnirjev APT je potrdil, da je Hall odličen in zanesljiv vir informacij, saj garantira zanj, da dobro pozna igro, ki se odvija v Macau.

V svojem postu je Hall povedal, da so v Veliki igri v Macau redni gostje zelo bogati Kitajski poslovneži, katerih večino bogastva prihaja iz igralniške industrije. Ta igra velja za pol-privatno in se ponavadi odvija v igralnici Starworld Casino. Poslovneži pogosto medse povabijo največje profesionalce, da jim popestrijo igro.

Ti kitajski poslovneži so poker odkrili nekaj let nazaj. Nekateri izmed njih so se razvili v dobre igralce, medtem ko so nekateri brezupni primeri, ki o pokru nikoli ne bodo imeli pravega pojma. Je pa seveda logično, da tudi dobri igralci niso na istem nivoju kot Phil Ivey in Tom Dwan. Njihova največja prednost pa je ta, da nimajo strahu in ravno to jih dela nevarne.

"Radi imajo akcijo in prav to v te kraje pritegne igralce, kot je Tom Dwan. Ne igrajo radi proti zategnjenim profesionalcem, temveč raje igrajo bolj zanimive igre. Tako so zelo navdušeni nad igro, ki jo trenutno igrajo. Blindi znašajo 10.000 HKD (hongkonski dolar) / 20.000 HKD in ante znaša kar 20.000 HKD, kar spodbudi akcijo. Če upoštevamo, da je 1 HKD enakovreden približno 13 ameriškim centov, lahko ugotovimo, da igralci igrajo limite 1300$/2600$, kjer ante znaša kar 260$!"

Hall je prav tako razložil, da nimajo radi igralcev, ki igrajo s »sponzorskim« denarjem. Precej raje imajo igralce, ki igrajo s svojim denarjem. Je pa Savage v enem prejšnjem postu omenil, da imajo Full Tiltovi profesionalci med sabo izmenjanih 5% denarja, ki so ga vložili v igro.

Hall je povedal, da je prejšnji teden največji pot znašal 16 milijonov HKD, kar znaša malo več kot 2 milijona dolarjev. So pa bili pred tem poti še precej višji.

Zadnji informacije, ki smo jih dobili govorijo o tem, da sta v Macau prispela Ted Forrest in Jeff Lisandro, ki sta se pridružila malo manj bogatim igram. Medtem pa Phil Ivey in Tom Dwan igrata tiste najbolj bogate in baje je prav Ivey tisti, ki ima v zadnjem času največji zaslužek med vsemi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.