Šport
13 ogledov

V Marbelli le Hercogova

masa_zec_fotosi Žurnal24 main
Maša Zec Peškirič je bila neuspešna v kvalifikacijah za nastop na glavnem delu teniškega turnirja WTA v španski Marbelli z nagradnim skladom 220 tisoč ameriških dolarjev. Polona Hercog že v 2. kolu.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela z nastopi na turnirju WTA v španski Marbelli z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev. V prvem kolu turnirja v Andaluziji je premagala Romunko Ioano Raluco Olaro v dveh nizih s 6:3, 6:4.

Za zmago nad 81. igralko na teniški lestvici WTA je porabila eno uro in 48 minut. Devetnajstletno Štajerko, 51. igralko, v drugem krogu čaka dvoboj z zmagovalko obračuna med Italijanko Roberto Vinci in Španko Carlo Suarez Navarro. Hercogova se je lani kot šele 220. igralka sveta prebila vse do osmine finala tega turnirja.

Mašo Zec Peškirič je v 3. kolu kvalifikacij izločila Romunka Simona Halep v dveh nizih s 6:1, 7:5. Mlajša, 18-letna Romunka, sicer 166. igralka na teniški lestvici WTA, je odpor višje uvrščene in starejše 23-letne Slovenke (126. igralke) povsem strla v prvem nizu. V drugem je Gorenjka pokazala nekaj več odločnosti, a se je Halepova zanesljivo prebila v glavni del turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.