Šport
46 ogledov

V "Meki veslanja" do šestega mesta

Rajko Hrvat EPA
Slovenski veslač Rajko Hrvat je v Meki veslanja, na sloviti Rotsee regati, osvojil šesto mesto med lahkimi skifisti.

Na sklepni tekmi svetovnega pokala v Švici, ki po tradiciji ob SP vsako leto privabi vso svetovno elito, je bil Rajko Hrvat edini slovenski predstavnik.

Hrvat, ki je v dopoldanskem polfinalu zanesljivo osvojil tretje mesto, v četrtem nastopu v dveh dneh ni pokazal vsega kar zmore. Po četrtini proge je bil še v igri za visoka mesta, že na polovici pa je bilo dosegljivo le še peto.

V ospredju je zanimiv finiš dobil Poljak Artur Mikolajczewski, ki je ugnal dotlej vodilnega Švicarja Michaela Schmida, ki mu je bil blizu tudi tretjeuvrščeni Madžar Peter Glambos, vseeno pa je bil Schmid hitrejši za 12 stotink sekunde.

Potrdil pot na SP

"Finale je bil cilj in po tej plati sva dosegla zastavljeno. Zadnji nastop pa ni odražal pravega stanja. Enostavno ni bilo več energije in kot pravijo, je imel prazne noge. Glede na vse skupaj je bil nastop uspešen, saj je tekmo spremljala tudi dodatna nervoza zaradi znanega zapleta s čolnom, menjave in privajanja na novega," je tekmo ocenil trener Iztok Butinar.

Z uvrstitvijo v finale je Hrvat zanesljivo potrdil tudi pot na septembrsko svetovno prvenstvom, ki bo v Sarasoti na Floridi. Glede na sezono bo Hrvat tam bržkone edini slovenski predstavnik. "Do tja ga čakajo ostre priprave, skušala pa bova najti tudi kakšne partnerje za močan sparing," je še dodal Butinar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.