Šport
10 ogledov

V Novi Gorici blestel 20-letnik

Mustapha Kalit. (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
V preteklih dneh so našo Novo Gorico ponovno preplavili Italijani, saj se je v mesto tudi letos ustavila turneja PokerStars.it Italian Poker Tour (IPT).

Ob odsotnosti nekaterih najboljših domačih asov, Italijanom tokrat nihče ni nudil pravega odpora, kar je privedlo do povsem italijanske finalne mize, na kateri je na koncu zavladal 20-letni Mustapha Kalit iz Ravene.

Na turnirju, ki je tudi letos v našo malo igralniško Meko privabil tudi ase kot so Dario Minieri, Pierpaolo Fabretti, Salvatore Bonavera in Luca Pagano, je tokrat nastopilo kar 395 tekmovalcev, ki so skupaj ustvarili nagradni sklad v vrednosti 768.240 evrov.

Največji kos te pogače, težak kar 200.000 evrov je romal v žep končnega zmagovalca, Italijana Mustaphe Kalita. Ta pa si je to nagrado prislužil z odličnimi predstavami, ki jih je kazal vse dni turnirja. Italijan je namreč z največ žetoni vstopil že v zadnji igralni dan, nato pa ves čas vztrajal ali na samem vrhu ali pa vsaj blizu njega, kar mu je na koncu tudi omogočilo naskok na naslov prvaka.

Edini, ki je lahko kolikor toliko držal korak z njim, pa je bil njegov rojak Marco Mancini, ki si je nastop na turnirju priigral prek spletnih kvalifikacij. Slednji se je večino finalne mize sicer spretno izogibal tistim prav največjim obračunom, ki bi ga lahko stali mesta za finalno mizo. A ko sta za mizo ostala le še on in pa Kalit, se tudi Mancini ni imel več kam skriti.

Po začetni veliki prednosti je Kalit nasprotniku sicer dopustil, da se je ta skorajda še vrnil v igro, a je nato že nekaj iger kasneje, razblinil še zadnje dvome o zmagovalcu. V zadnji igri sta nato fanta vse svoje žetone spravila v igro šele na riverju. Mancini je nato obrnil (2 para), kar pa ni bilo dovolj za zmago, saj je Kalit s sestavil tris devetk, ki mu je na koncu tudi prinesel naslov IPT prvaka in 200.000 evrov, medtem ko se je moral Mancini zadovoljiti s 122.000 evri.

Z italijanskim zmagoslavjem pa se je tudi končal uradni del druge sezone turneje PokerStars.it Italian Poker Tour. Sezona se bo namreč čez dober mesec dni zaključila s finalnim turnirjem v San Remu, ki pa bo potekal v okvirju prvenstva EPT.

Kot se spodobi za zaključek še ene uspešne sezone, pa je bil na zadnjem pravem letošnjem IPT turnirju razglašen tudi najboljši igralec sezone.

Ta čast je letos pripadla Madžaru Tamasu Landvaiu, ki je po zmagi v Benetkah in še 3 uvrstitvah med prejemnike nagrad, sezono končal na samem vrhu lestvice najuspešnejših igralcev. Slednji pa je bil za ves svoj trud in pretekle uspehe precej bogato nagrajen, saj je v podpis prejel sponzorsko pogodbo, ki mu bo omogočila nastop na prav vseh turnirjih 3. sezone serije IPT.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.