Šport
19 ogledov

V Omahi kar 925 prijavljenih

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Tretji turnir v sklopu letošnjega WSOP je bil turnir Omaha Hi-Lo s prijavnino 1.500$. Na turnir se je prijavilo kar 925 igralcev, kar pomeni, da je to največji turnir v Omahi, kar se jih je kdaj igralo.

Edini turnir v Omaha Hi-Lo, ki je po številkah blizu temu je bil lansko na WSOP, kjer se je zbralo 818 igralcev.

Letošnjih 925 tekmovalcev je tako ustvarilo nagradni sklad vreden kar 1.2 milijona dolarjev. Prvouvrščeni bo domov odkorakal z zlato zapestnico ter bogatejši za kar 262.000$.

Turnir 1,500$ Omaha Hi-Lo ima vsako leto več tekmovalcev, saj se ga je leta 2007 udeležilo le 690 igralcev, kar kaže na to, da je Omaha Hi-Lo med igralci zmeraj bolj popularna.

Kljub temu, da prijavnina na turnir ni velika, se je tega turnirja udeležilo kar nekaj izmed top profesionalcev na svetu. Tako so turnir začeli tudi Daniel Negreanu, Barry Greenstein, Jeffrey Lisandro, Max Pescatori, Jason Mercier ter mnogi drugi.

Phil Hellmuth, ki se je odločil, da bo izpustil HU turnir s prijavnino 25.000$ je prav tako že začel z letošnjim WSOP, na katerem si želi že dvanajste zapestnice. Še posebej vesel pa bi bil, če bi ta bila osvojena v igri, ki ni No-Limit Hold'em.

Hellmuth je letos zapustil stran UB Poker in trenutno nima pogodbe s nobene izmed poker strani, zato ga za mizami vidimo brez sponzorskih našitkov.

Začetek letošnjega WSOP je za organizatorje uspešen, saj so z 25.000$ HU turnirjem že postavili nov rekord. Ta turnir sedaj velja za HU turnir z najbogatejšim nagradnim skladom v zgodovini.

2011 WSOP se bo odvijal vse do 19. julija. Za vse dogajanje vam priporočamo, da sledite našim živim poročanjem, kjer bosta na tekočem z vsem, kas se dogaja v igralnici Rio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.