Šport
8 ogledov

V osmini ponovitev Pariza

Katarina Srebotnik je se je z zmago nad tretjo nosilko prebila v osmino finala. Žurnal24 main
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je z zmago nad Svetlano Kuznejcovo s 6:3, 6:7 in 6:3 uvrstila v osmino finala na OP ZDA, kjer jo čaka Patty Schnyder.
 

OP ZDA (WTA), 3. kolo

K. Srebotnik (SLO, 28) : S. Kuznjecova (RUS, 3) 6:3, 6:7, 6:3

Katarina Srebotnik je s prebojem v osmino finala dosegla najboljšo uvrstitev na OP ZDA. Doslej je bil njen najboljši dosežek na igriščih Flushing Meadowsa uvrstitev v tretje kolo. V prvem kolu je v treh nizih ugnala Belgijko Yanine Wickmayer , precej manj dela pa je imela v drugem, kjer je gladko v dveh nizih s 6:1 in 6:3 izločila Avstrijko Yvonne Meusburger . V tretjem kolu ji je nasproti stala tretja nosilka Rusinja Svetlana Kuznjecova . 23-letnica iz St. Petersburga ima na ta turnir sicer lepe spomine, saj je leta 2004 v finalu premagala rojakinjo Eleno Dementijevo in osvojila zaenkrat svoj edini naslov na turnirjih za Grand slam.

 
 

Zelo sem zadovoljna z igro, še posebej pa me veseli, kako sem odigrala v najtežjih in ključnih trenutkih.

Katarina Srebotnik

 
Srebotnikova , ki je začela dvoboj, je povedla z 1:0, vendar je Kuznjecova takoj izenačila na 1:1. Vnovičen servis Katarine Srebotnik ni bil preveč uspešen, saj je Rusinja povedla s 30:0, a je Kati uspelo izenačiti in povesti s 40:30. Ob izenačenju na 40:40 si je prvo prednost priigrala Kuznjecova , ki ni izkoristila priložnosti, na drugi strani pa je to uspelo Srebotnikovi. Zadnje izenačenje v prvem nizu je bilo pri rezultatu 3:3, nato pa je Srebotnikova vajeti igre prevzela v svoje roke in Rusinji odvzela servis. Na koncu je bila varovanka Biljane Veselinović boljša kar s 6:3.

 

Po zmagi nat Kuznjecovo so si vsi želeli Katarinin avtogram. © Reuters

 

 
 

Imela sem svoje priložnosti, borila sem se, resnično sem si želela te zmage… A danes je Katarina igrala neverjetno.

Svetlana Kuznjecova

 
V drugem nizu je Kuznjecova že povedla z 2:0, Katarina pa je izid uspela izenačiti. Nadaljevanje niza je bilo izjemno izenačeno. Kuznejcova je dobivala točke na svoj servis, Srebotnikova pa izid takoj zatem izenačila. Takšna igra je pripeljala do rezultata 6:6 in podaljšane igre, ki jo je dobila Rusinja. Ta je povedla že s 5:0, Katarina je sicer osvojila točko, a za osvojitev niza in hkrati tudi dvoboja ji je zmanjkalo nekaj natančnosti in zbranosti. Tudi tretji niz se je začel podobno kot prvi: vodstvo Srebotnikove in izenačenje Kuznjecove. Srebotnikova je nadaljevala silovito in povedla s 5:2, Kuznjecova je nato zaostanek zmanjšala na 5:3, to pa je bilo tudi vse. V zadnji igri tretjega niza je Srebotnikova vodila, Rusinja je uspela izenačiti na 40:40, nato pa si je Katarina dvakrat priigrala prednost in na koncu tudi zmagala s 6:3.  "Zelo sem zadovoljna z igro, še posebej pa me veseli, kako sem odigrala v najtežjih in ključnih trenutkih. Ponosna sem, da mi je dvoboj uspelo zaključiti pogumno in odločno. Odločitev, da ne nastopim na olimpijskih igrah, se je pokazala za pravilno. Z Biljano sva si zadali cilj, da najboljšo formo dosežem prav v New Yorku, če pa bi igrala v Pekingu, bi to pomenilo, da bi v mesecu igrala na turnirjih na treh celinah, kar ne bi bilo v redu. Ogromno je takih, ki imajo prav zaradi tega tu težave, predvsem jim nagaja časovna razlika," je po zmagi dejala Velenjčanka, ki jo  v naslednjem kolu čaka ponovitev osmine finala OP Francij, saj ji bo nasproti stala Švicarka Patty Schnyder : "Borila se bom naprej. Schnyderjeva me je letos že premagala v Parizu, toda dobro vem, da so moje možnosti na hitrejši, trši podlagi večje kot na pesku. Dala bom vse od sebe in upam na nov uspeh."

V mešanih dvojicah v tretjem kolu

Naša najboljša teniška igralka pa hkrati v paru z Nenadom Zimonjićem izvrstno nastopa v konkurenci mešanih dvojic. Srbsko-slovenska naveza je v drugem kolu s 6:3 in 6:2 premagala avstralsko-ameriško dvojico Anastasia RodionovaJames Cerretani . V naslednjem kolu se bosta druga nosilca pomerila z Francozinjo Virginie Rezzano in Nizozemcem Rogierjem Wessnom .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.