Šport
14 ogledov

V Pekingu rekordna slovenska udeležba?

Slovenci bodo v Pekingu dobro zastopani. Žurnal24 main
Slovensko ekipo za Peking v tem trenutku sestavlja 55 športnikov, sekretar odbora za vrhunski šport pri OKS Jani Dvoršak pa ne izključuje možnosti, da bo Slovenija v Peking potovala z rekordnim številom tekmovalcev.

Doslej jih je bilo največ na igrah v Atenah – kar 79, tudi po zaslugi moške rokometne reprezentance. V kvalifikacijah za nastop v Pekingu pa imajo ob posameznikih še vedno možnosti tudi rokometaši in košarkarji, je na srečanju z novinarji v Ljubljani povedal Jani Dvoršak.

Sicer pa se slovenski olimpijski komite pospešeno ukvarja z nastopom v Pekingu. Prav danes je na Kitajsko na posvet o športu in okolju odpotoval Andraž Vehovar, dobitnik srebrne kolajne na igrah v Atlanti 1996 v kajaku in kanuju, ki bo na Kitajskem tudi vodja slovenske delegacije.

Pred dnevi je bil na skupnem zasedanju medijskih predstavnikov tudi Brane Dmitrovič iz OKS, ki se je podrobno seznanil z novinarskimi možnostmi, kjer so obravnavali vse podrobnosti od namestitve in prevozov do prehrane in uporabe stranišč, ki bodo po zagotovilih organizatorjev "klasična evropska".

Prostori za slovensko hišo že rezervirani
Velja omeniti še, da bo Olimpijski komite Slovenije na današnjem zasedanju potrdil odločitev, da sofinancira priprave športnikom za nastop na olimpijskih igrah za 12 mesecev, tudi za tiste kandidate, ki bodo normo izpolnili naknadno. Z omenjeno odločitvijo je OKS podprl zahtevo posameznih zvez in potrdil vseskozi izraženo prizadevanje, da bi slovenski ekipi nudili najboljše pogoje.

Dvoršak pa je na današnjem sestanku z novinarji razkril tudi, da ima Slovenija v Pekingu že rezervirane prostore za tako imenovano slovensko hišo. Pri OKS si želijo, da bi bila vloga in vsebina hiše podobna kot na igrah leta 2000 v avstralskem Sydneyju, zato se poskušajo skupaj z Uradom vlade za komuniciranje, Slovensko turistično organizacijo in predstavniki gospodarstva dogovoriti za sodelovanje pri organizaciji slovenske hiše in njenih dogodkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.