Šport
35 ogledov

V Planici tudi tekaški center

Planica velikanka navijači svetovni pokal poleti smučarski skoki Žurnal24 main
"Odločba pomeni, da bomo lahko stoodstotno uresničili cilje, ki smo si jih zastavili," je po odločbi, da bodo v Planici lahko črpali tudi 15,3 milijona evrov iz evropskih skladov in jih porabili za gradnjo tekaškega dela nordijskega centra v Planici, dejal Jelko Gros.

Zavod za šport Planica je dobil odločbo ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, da bodo lahko črpali 15,3 milijona evrov, pridobljenih iz evropskih skladov za regionalni razvoj, in jih porabili za gradnjo tekaškega dela nordijskega centra v Planici. Celotna dela naj bi se končala leta 2014.

"Odločba pomeni, da bomo lahko stoodstotno uresničili cilje, ki smo si jih zastavili. Če te odločbe ne bi bilo, bi bila Planica le skakalni center, ne pa tudi tekaški. Vesel sem, ker bo zastopan celoten nordijski šport z dodatno ponudbo, kar bo ustvarilo pravo sliko Planice. Zdaj bomo lahko nadaljevali projektiranje, ker je idejna zasnova že nared. Do konca leta naj bi izvedli vse razpise in po tekmovanjih ob koncu zime začeli dela na bodočem tekaškem delu centra. Osrednji objekt za smučarske teke je zahtevnejši in se bo gradil vse leto ter naj bi bil leta 2014 dokončno zgrajen. Celotna vrednost investicije je 18,3 milijona evrov z dodano vrednostjo," je pojasnil direktor Zavoda za šport Planica Jelko Gros.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.