Šport
6 ogledov

V polfinalu Federer proti Djokoviću

Zadnji četrtfinalni obračun Melbourna je dobil Roger Federer. Žurnal24 main
V polfinalu turnirja grand slam v Melbournu bodo zaigrali trije Srbi: Novak Djoković, Ana Ivanović in Jelena Janković. Djoković se bo pomeril s prvim nosilcem Rogerjem Federerjem.
 

OP Avstralije, četrtfinale (M)

N. Djoković (SRB, 3) : D. Ferrer (SPA, 5) 6:0, 6:3, 7:5 R. Federer (ŠVI, 1) : J. Blake (ZDA, 12) 7:5, 7:6, 6:4

Srb Novak Djoković je že tretji srbski polfinalist odprtega prvenstva Avstralije v tenisu. V sredinem četrtfinalnem obračunu je tretji nosilec s 6:0, 6:3 in 7:5 premagal petopostavljenega Španca Davida Ferrera . V tretjem nizu je v zadnji igri Novak sicer uspel izkoristiti šele peto zaključno žogico in se tako vendarle malce prepotil, da se je v polfinale uvrstil v treh nizih. "Presenetil sem še samega sebe, tako dobro sem igral, še posebej v prvih dveh nizih. Počutim se neverjetno dobro. Imam dovolj izkušenj in igram potrpežljivo, to slednje je bil moj cilj. Vselej se želim še izboljšati in sem zelo zadovoljen, da najboljšo igro kažem prav na najpomembnejših turnirjih," je ob zmagi dejal Djoković. Prvo polfinale v moški konkurenci bo v četrtek, ko se bosta udarila drugi nosilec Španec Rafael Nadal in nepostavljeni Francoz Jo-Wilfried Tsonga , največje presenečenje letošnjega turnija.

Kot zadnji si je polfinale priigral prvopostavljeni Švicar Roger Federer . Američana Jamesa Blaka je premagal v treh nizih, a je bilo v vseh treh zelo tesno: 7:5, 7:6 in 6:4. Prvi niz je dobil z brejkom v dvanajsti igri, v drugem nizu je dobil podaljšano igro s 7:5. V odločilnem, tretjem nizu je Federer vodil že s 5:2 in dovolil Američanu, da se mu približa na 5:4, nato pa je z nekaj močnimi udarci polfinale odločil sebi v prid. "Bil je dober dvoboj, dobro sem se zabaval," je po uvrstitvi v svoj petnajsti polfinale na turnirjih grand slam povedal Federer: "Dober igralec je. Sam pa sem zadovoljen, da sem udarjal dobre žogice v priložnostih za brejk in podaljšanih igrah. Zadovoljen sem s svojo igro in upam, da bom tako igral še naprej." V polfinalu se bo pomeril s Srbom Djokovićem.

Jeleni Janković se je v polfinalu pridružila rojakinja Ana Ivanović. © Action Images

 


 

OP Avstralije, četrtfinale (Ž)

D. Hantuchova (SVK, 9) : A.Radwanska (POL, 29) 6:2, 6:2
A. Ivanović (SRB, 4) : V. Williams (ZDA, 8) 7:6, 6:4

Ameriški sestri Williams sta klonili pred ta hip najbolj vročima igralkama iz Srbije: najprej Serena, v sredo pa še osma nosilka Venus Williams , ki je v četrtfinalu s 6:7 in 4:6 izgubila proti četrtopostavljeni Ani Ivanović . Srbkinja do tekme ni dobila niti enega niza proti izkušenejši Williamsovi. "Igrala je odlično in zadela nekaj izjemnih žogic … vsa čast ji. Za poraz lahko krivim zgolj sebe," je ob slovesu iz Melbourna dejala Venus. "Neverjetno, bil je neverjeten dvoboj. Sem popolnoma iz sebe, navdušena," so bile prve besede Ane Ivanović ob uvrstitvi v polfinale, kjer bo zaigrala proti Slovakinji Danieli Hantuchovi . Slednja je v drugem sredinem četrtfinalnem obračunu s 6:2 in 6:2 brez večjega napora premagala največje žensko presenečenje turnirja, Poljakinjo Agnieszko Radwansko . "Vselej si želim, da bi bila moja igra popolna. A vem, da ne gre vedno vse po željah in da moraš delati s polno paro," je po dvoboju s Poljakinjo razmišljala Hantuchova. Oba ženska polfinalna dvoboja bosta v četrtek, na drugem se bosta udarili Rusinja Maria Šarapova in Srbkinja Jelena Janković . V Melbournu torej popoln uspeh vzhodnoevropskega tenisa, le-to komentira Ana Ivanović: "Menim, da so ljudje iz vzhodne Evrope zelo, zelo odločeni uspeti. Smo veliki borci, tako Rusi kot Srbi. Pa vendarle menim tudi, da je težko reči, da zgolj igralci iz vzhodne Evrope, mladi iz vsega sveta prihajajo med najboljše."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.