Šport
50 ogledov

V polfinalu tri četrtine velikega kvarteta

andy murray Žurnal24 main
Po Novaku Đokoviću in Rogerju Federerju se je v polfinale teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu uspelo prebiti še drugopostavljenemu Andyju Murrayju.

Na ženskem delu turnirja sta si danes polfinale zagotovili sedma nosilka, Nemka Angelique Kerber in Britanka Johana Konta.

Murray je v četrtfinalu s 6:3, 6:7 (5), 6:2 in 6:3 ugnal osmega nosilca, Španca Davida Ferrerja. V polfinalu ga čaka 13. nosilec Miloš Raonić, ki je izločil Francozoma Gaela Monfilsa, 23. nosilca, s 6:3, 3:6, 6:3 in 6:4.

V posamični ženski konkurenci pa je Kerberjeva s 6:3 in 7:5 odpravila Belorusinjo Viktorijo Azarenko, Konta pa s 6:4 in 6:1 Kitajko Shuai Zhang. Drugi polfinalni par bosta sestavljali prva nosilka, Američanka Serena Williams, in četrtopostavljena Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Klepačeva uspešna, konec za Srebotnikovo

V konkurenci mešanih dvojic se je Andreja Klepač uvrstila v polfinale. Klepačeva je skupaj s Filipincem Treatom Hueyjem s 6:2 in 7:5 izločila tretjepostavljeno tajvansko-indijsko navezo Yung-Jan Chan/Rohan Bopanna. V polfinalu se bosta Klepačeva in Huey pomerila z Američanko Coco Vandeweghe in Romunom Horio Tecaujem.

V četrtfinalu pa je obstala Katarina Srebotnik, ki je skupaj z Britancem Jamiejem Murrayjem, bila sta četrta nosilca, izgubila proti petopostavljenima Rusinji Jeleni Vesnini in Brazilcu Brunu Soaresu z 2:6 in 3:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.