Šport
26 ogledov

"V primeru kazni Valjavec odpuščen"

V zadnjem času Valjavcu ni veliko do smeha. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na informacije o sumu dopingiranosti glede slovenskega kolesarja Tadeja Valjavca se je ostro odzval direktor ekipe Ag2r-La Mondiale Vincent Lavenu, ki je napovedal Valjavčevo odpustitev v primeru krivde.
Valjavec je v prvem odzivu navedel, da je to zanj verjetno konec športne poti, celoten pogovor za zurnal24.si pa si lahko preberete tukaj.

Direktor ekipe Ag2r-La Mondiale Vincent Lavenu je bil besen ob novici, da naj bi si slovenski kolesar Tadej Valjavec pri svojih uspehih pomagal s prepovedanimi poživili, in napovedal, da bodo Valjavca takoj izključili iz ekipe, ko ga bo uradno kaznovala Mednarodna kolesarska zveza (UCI), poroča kolesarska spletna stran Cyclingnews.

"Novico sem izvedel istočasno kot mediji. Soočili se bomo z nastalim položajem. V naši ekipi močno verjamemo v biološke potne liste in jih finančno tudi plačujemo tako kot druge ekipe. Spoštovali bomo pravilnike," še pravi Lavenu, ki je dodal že znano dejstvo, da Valjavec konec tedna ne bo nastopil na Giru, na katerem je lani osvojil osmo mesto. "Trenutno je Valjavec suspendiran, dokler Kolesarska zveza Slovenije (KZS) ne bo sporočila kazni. Potem ga bomo odpustili," še pravi Lavenu, očitno prepričan, da bo Valjavca kaznovala že KZS.

O dosežkih Valjavca, ki je v Ag2r-La Mondiale prestopil leta 2008 iz moštva Lampre, ima Lavenu kljub dejstvu, da slovenski reprezentant nikoli ni zmagal, dobro mnenje: "Nikoli ni bil kapetan naše ekipe, a je izkušen tekmovalec, ki je pogosto postregel z zelo vidnimi dosežki na velikih tekmovanjih. Vse skupaj je boleče. Upam, da to ne bo vplivalo na ekipo, saj nikoli vnaprej ne poznamo razsežnosti vpliva take afere. Kolesarje bom prosil, naj ne obupajo. Takšne zadeve v našo ekipo ne spadajo."

Valjavec je za Ag2r dosegel največja uspeha z osmim mestom na lanski dirki po Italiji in z devetim mestom na francoskem Touru leta 2008. Konec tedna naj bi startal na Giru 2010, a je v ponedeljek odjeknila novica, da so pri UCI sprožili disciplinski postopek zoper Valjavca, Italijana Franca Pellizottija in Španca Jesusa Rosenda Prada, ki so osumljeni uporabe prepovedanih poživil. UCI se je za postopek odločila na podlagi krvnih vzorcev, odvzetih v okviru programa bioloških potnih listov, ki jih je označila za "očitno kršitev dopinških pravil".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.