Šport
1039 ogledov

V prometni nesreči umrl Jure Robič

Prometna nesreča, v kateri je umrl ekstremni kolesar Jure Robič
1/27
Žurnal24 main
24. september se je tragično končal za ekstremnega kolesarja Jureta Robiča, ki je po prvih informacijah okoli 14. ure umrl v prometni nesreči na Plavškem Rovtu nad Jesenicami.

Po prvih podatkih Policijske uprave Kranj sta bila v nesreči, ki se je zgodila okoli 14. ure na kolovozni poti na Plavškem Rovtu nad Jesenicami, udeležena osebni avtomobil, vozil ga je 55-letnik, in kolesar (po neuradnih, a zanesljivih informacijah je to ekstremni kolesar Jure Robič), ki je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče. Nesreča se je po naših podatkih zgodila le pet kilometrov od Robičevega doma.

 

Tudi na RAAM-u bi se to lahko zgodilo, a nikoli nismo pomislili, da je to zares možno. Očitno je.
Uroš Velepec

Vzrok nesreče še ni znan, kraj dogodka pa sta si ogledali tudi preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka. Ogled kraja nesreče s strani preiskovalne sodnice je že zaključen, kriminalistična preiskava vzrokov nesreče pa še poteka. S strani policije identiteta ponesrečenca ni potrjena. Kot je na kraju dogodka povedal tiskovni predstavnik policijske uprave Kranj Leon Keder, se je prometna nesreča zgodila med voznikom osebnega avtomobila in kolesarjem, v kateri je kolesar utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Več o vzrokih nesreče bo znanega po zaključku preiskave.

To je nov udarec za družino Robič, potem ko je avgusta letos umrl Juretov brat Sašo.

"Dobri fantje padajo"
"Grozno. Dobri fantje očitno padajo. Jure je imel nevarno, izpostavljeno življenje. Tudi na RAAM-u bi se to lahko zgodilo, a nikoli nismo pomislili, da je to zares možno. Očitno je," je na žalostno vest odvrnil Juretov dolgoletni prijatelj in spremljevalec na RAAM-u Uroš Velepec. Dodal je še: "Ogromno sva dala skupaj čez. V spominu mi bo najbolj ostala njegova skrb za sina. Če je bil na tleh, mu je sin dal potrebno energijo. Bil je pravi očka."

 

Med uspešnejšimi svetovnimi športniki
Jure Robič, rojen 10. aprila 1965 na Jesenicah, se je v svoji karieri veselil številnih zmag. Med največje uspehe zadnjih let spadajo štiri zmage na Race Across America (RAAM je sicer osvojil kar petkrat), ki velja za najtežjo športno preizkušnjo na svetu. Robič je postavil tudi svetovni rekord v cestni vožnji na 24 ur, v njegovi statistiki pa sta zapisani tudi dve zaporedni zmagi na dirki Le Tour Direct/Ultime. Trikrat zapored pa je slavil tudi na Dirki okoli Slovenije.

 

Jure Robič je v svoji karieri prejel tudi priznanje Športnik leta za posebne dosežke, Slovenec leta za posebne dosežke in priznanja za fair play ter strpnost v športu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.