Šport
7 ogledov

V prvi enajsterici Eura 2012 pet Špancev

casillas španija prvak italija euro 2012 EPA
V nogometnem svetu še vedno odmeva tretji zaporedni naslov španske reprezentance na velikih tekmovanjih. Francoski L'Equipe je objavil najboljšo enajsterico prvenstva, v kateri je kar pet Špancev. Za najbolj koristnega igralca Eura 2012 je bil že izbran Andres Iniesta, medtem ko je zlati čevelj romal v roke Fernanda Torresa.

Francoski športni časnik je v enajsterico najboljših nogometašev na Euru 2012 imenoval pet Špancev, in sicer so priznanje dobili Casillas, Ramos, Alba, Fabregas in Iniesta. Ostala mesta so dopolnili Čeh Gebre Salassie, Portugalca Pepe in Nani, Anglež Steven Gerrard, Italijan Andrea Pirlo in Nemec Sami Khedira.

Izbor temelji na ocenah, ki so jih nogometaši prejemali na posameznih obračunih. Vsak igralec je moral za uvrstitev na seznam zaigrati vsaj na štirih tekmah.

Hernandez: ''Brez Casillasa, Xavija in Del Bosqueja tega ne bi dosegli''

Joaquim Hernandez, oče vezista Barcelone Xavija Hernandeza, je v intervjuju za Com Radio razkril, kdo je po njegovem mnenju najbolj zaslužen za zgodovinski uspeh španske reprezentance. "Če ne bi bilo Casillasa, Xavija in Del Bosqueja, potem nikoli ne bi dosegli tega, kar so. Po tekmah v Madridu je bilo težko. Nekateri ekipni soigralci so se znašli na robu prepira. Videli smo, kako so se obnašali Arbeloa, Xabi Alonso in Sergio Ramos. Na srečo sta posredovala Iker in Xavi," je povedal Hernandez, ki je z novinarji delil tudi razloge za oceno, ki jo je po predstavah na Euru namenil svojemu sinu. "Na mnogih tekmah se je zdelo, da Xavija nekaj zavira, da ni sproščen. Rečeno je bilo, da se ni dobro počutil telesno, vendar to ni res. Počutil se je dobro in veselil se je tega dogodka. V finalu je bil povsem motiviran in to je pripomoglo k spektaklu. Po izenačenju z Italijo je bila njihova igra tarča kritik. Tiki-taka nogomet ne prinaša razultatov, saj je preveč sterilen, so govorili. A resnica je, da je takšen način igre pomemben. Obračun s 4:0 je bil odličen," je povedal Hernandez in dodal, da je za igralci izredno dolga sezona, saj so odigrali kar 81 tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.