Šport
322 ogledov

V reprezentanco se vračajo trije veliki aduti, cilji so visoki!

Mark Lebedew Profimedia
Odbojkarji so se odpravili na Filipine po vsaj tri zmage.

Slovenske odbojkarje prihodnji teden na Filipinih čaka drugi turnir svetovne lige. V boju z Nizozemsko, Italijo, Japonsko in Argentino selektor Mark Lebedew pričakuje vsaj tri zmage, kar bi bila tudi osnova za preboj med osmerico in v sklepni del tekmovanja.

Lebedew je pred odhodom na Filipine morda še najbolj zaskrbljen zaradi prizorišča turnirja. Ekipa je bila prejšnji teden v Braziliji, zdaj doma, pa potem že na Filipinih in nenehno menja časovne pasove: "Vsekakor gre za zanimivo izkušnjo in videli bomo, kako se bo to poznalo."

Ne glede na naporna potovanja pa Lebedew na Filipinih pričakuje vsaj tri zmage. "Naš cilj je jasen. Želimo v naslednji krog tekmovanja in za to potrebujemo v prvem delu vsaj šest, verjetno sedem zmag. Dve zmagi na Filipinih ne bosta dovolj, saj nas nato čaka še močan turnir na Poljskem," je ob robu treninga v starem ljubljanskem hramu športa pod Rožnikom povedal Avstralec.

Ta je bil v Tivoliju zadovoljen tudi z dejstvom, da so se ekipi v primerjavi s turnirjem v Braziliji priključili Tine Urnaut, Dejan Vinčić in Sašo Štalekar, ki bodo z izkušnjami dodali tudi potreben delček kakovosti v igri. "Prvi skupni trening je sicer pokazal, da niso v povsem vrhunski formi, je pa ta zelo dobra. Z njimi bomo močnejši. Dejstvo pa je, da to za tekmece ne pomeni nikakršnega presenečenja, saj te igralce dobro poznajo."

Tine Urnaut EP v odbojki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na prvem turnirju v Braziliji je Slovenija izgubila proti ZDA in Braziliji ter ugnala Avstralijo in Kitajsko. "Z videnim smo lahko zelo zadovoljni. Igra je bila dobra, moramo pa izboljšati servis, kar nam bo dalo več možnosti v bloku in popraviti moramo tudi sprejem," je še dodal selektor.

Enake pomanjkljivosti igre je izpostavil tudi izkušeni Jan Kozamernik. "Z dobrim servisom pride tudi dober blok in potem je vse lažje. Zadeva je zelo enostavna. Če ima nasprotnik sprejem v treh metrih, imamo mi v bloku težave. Če nam uspe popraviti sprejem in servis, bodo imeli težave z nami vsi tekmeci."

odbojka reprezentanca kozamernik | Avtor: Epa Epa

O tekmecih in pričakovanjih pa dodaja: "Naši cilji so visoki. Na vsaki tekmi gremo na zmago. S starejšimi igralci bomo zanesljivo nadgradili svojo igro in prav veselim se že tega turnirja. V ligi je vse odvisno od nas samih." In kar je najpomembnejše, Kozamernik izpostavlja, da pritiska zaradi dveh porazov v Braziliji ni: "Poznamo cilje, ki smo si jih zastavili."

O uvrstitvi med osmerico in s tem v četrtfinale pa bo odločal zadnji turnir v začetku julija na Poljskem. Tam bodo slovenski tekmeci ob domači reprezentanci tudi Iranci, Srbi in Bolgari. Ekipi pa naj bi se od standardnih reprezentantov za zadnji turnir pridružil tudi Klemen Čebulj, Alen Šket pa v tej seriji zaradi rehabilitacije še ne bo dobil priložnosti in ekipa nanj računa šele na svetovnem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.