Šport
36 ogledov

V ring stopim vedno boljši

Denis Chorchyp WFC Matjaž Knuplež
Na WFC 15 je od šestih Slovencev najprepričljivejšo zmago vpisal kranjskogorski raper Denis Chorchyp, ki je še pred koncem prve minute v prvi rundi z izjemnim high-kickom nokavtiral Marka Tomića.

Za Denisa Chorchypa je bila to tretja zaporedna zmaga. Potem ko je dvakrat premagal Mika Azaba, je na nedeljskem WFC 15 premagal še Marka Tomića. Zanimivo, da je že na WFC 14 Azaba premagal na povsem enak način kot Tomića – s high-kickom. "Pred borbo nisem imel ravno najboljšega občutka, ampak očitno imam to že tako odlično natrenirano, da se dobro konča. Vesel sem. Potrdil sem, da v ring stopim vedno boljši in to je moja filozofija. In tudi v prihodnje želim tako delati," nam je povedal Chrochyp, ki ni pričakoval tako hitrega zaključka: "Tega nisem pričakoval. Jaz sem se pripravljal za tri runde in sem tudi mislil, da bo borba potekala tri runde, saj ima odličnega trenerja, ob tem pa je veliko višji od mene, za deset centimetrov. Najprej sem začel brcati v noge in takoj sem videl, da ga nekaj boli, potem pa sem ga samo zadel v glavo in to je bilo to."

Za Chorchypa so ob ringu pesti stiskali tudi ostali slovenski borci, Miran Fabjan pa se je izkazal kot odličen napovedovalec. Le nekaj sekund pred "smrtonosnim" udarcem Denisa je točno napovedal kasnejši razplet: "(smeh) Fabjan dobro opazuje, kar je tudi njegova specialiteta, vsa čast, da je to videl. Tudi v garderobi, ko sem ponavljal strategijo, me je Miran že opazoval."

Chrochyp je iz ringa ob novi modrosti odnesel tudi novo zmago in ostaja le pri enem porazu, ki mu ga je v njegovem prvem profesionalnem dvoboju zadal Tomićev rojak Darian Paladin. Ravno s Paladinom pa bi se želel srečati v bližnji prihodnosti: "Takrat je bila to moja prva borba in rad bi videl, koliko sem se izboljšal od takrat. Sicer pa bi šel rad po stopničkah in se prebil do najboljših. Ne bi rad pretiraval, da sedaj mislim, da sem najboljši, ampak želim napredovati po stopničkah. Tudi če bo to trajalo pet let, bi rad po stopničkah prišel med najboljše in se med njimi tudi dokazal." Bo WFC v prihodnosti zanj morda postal premajhen oder? "Z WFC-jem sem začel in tu sem tudi dobil prvo priložnost, tako da bo WFC za vedno ostal v mojem srcu. Tudi če bom kdaj šel daleč naprej, se bom v WFC ring vedno rad vrnil," je pristavil Chorchyp, ki je imel tudi tokrat zelo glasno podporo s tribun Hale Tivoli: "Moji navijači so najboljši. Z menoj so ob zmagah in porazih, kar tudi najbolj cenim. Respect!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.