Šport
50 ogledov

V Riu tri smrtne žrtve

vojska oi 2016 rio de janeiro Profimedias
Olimpijske igre v Rio de Janeiru so že uvodoma terjale krvav davek.

Brazilska policija je potrdila, da je blizu stadiona Maracana, kjer so v petek odprli olimpijske igre v Riu de Janeiru, ustrelila roparja, ženska pa je umrla v ropu blizu enega od prizorišč iger.

Policija v Riu je v izjavi za javnost zapisala, da je moški ob stadionu Maracana ropal ljudi. "Moški je napadal, ko ga je oborožen policist ustrelil."

Žensko so oropali trije moški, ko je skušala zbežati, pa jo je eden do njih ustrelil v glavo.

Nekaj ur prej je umrl arhitekt, ko se je vozil skozi olimpijski bulevard. Vzroka policija ni razkrila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Varnosti Brazilci sicer posvečajo ogromno pozornosti, saj zanjo skrbi 85.000 vojakov in policistov.

Olimpijsko premirje le farsa

Kljub temu, da naj bi med olimpijskimi igrami veljalo premirje, pa nekatere med sabo skregane države ne pozabijo na večletne razprtije. 

Za incident so poskrbeli Izraelci in Libanonci, ki niso želeli na isti avtobus. Državi sta uradno v vojni in nimata diplomatskih odnosov, člani ekip pa si tako niso želeli deliti niti avtobusa do olimpijskega stadiona.

Libanonci so že bili na avtobusu in ko so se temu približevali še Izraelci, so potniki na avtobusu zahtevali, da voznik zapre vrata, Izraelci pa so na vsak način želeli vstopiti.

Posredovali so prireditelji, ki so Izraelcem ponudili vožnjo z drugim avtobusom, a so ti to možnost "iz varnostnih razlogov" zavrnili. Obe ekipi so na koncu le pripeljali na prizorišče odprtja iger z ločenima avtobusoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.