Šport
0 ogledov

V Riu začasno ustavili vsa dela

Rio de Janeiro olimpijske igre 2016 bazen Aquatic Center EPA
Inšpekcijske službe so na prizorišču poletnih olimpijskih iger ugotovile številne nepravilnost in začasno ustavile delo.

Čeprav je posebna komisija krovne olimpijske organizacije ob zadnjem obisku Ria de Janeira ugotovila, da v Braziliji nimajo velikih zamud pri načrtovanem dokončanju objektov, pa povsem brez težav ne gre. V začetku tedna so namreč morali ustaviti dela na več olimpijskih gradbiščih, tudi v olimpijski vasi.

Kot poročajo tamkajšnji mediji, je bil glavni vzrok za ustavitev del zakonske in varnostne narave. Inšpekcijske službe so namreč ugotovile, da številni delavci na gradbiščih nimajo urejenih delovnih dovoljenj, poleg tega pa so ponekod kršili še zakonodajo o varnosti pri delu.

Zato so začasno ustavili gradbena dela na televizijskem stolpu v olimpijskem parku, pa tudi v olimpijski vasi.

Olimpijska infrastruktura, ki jo gradijo ali izboljšujejo v Riu, bo državo prirediteljico iger stala 38,7 milijarde realov oziroma 9,7 milijarde evrov. Pri tem ne gre zgolj za strogo športne objekte, ampak so v ceno vštete tudi nove ceste in linija podzemne železnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.