Šport
38 ogledov

V Rosbergovi senci slovo dveh legend

felipe massa EPA
Na dirki za VN Abu Dabija sta se od elitnega dirkaškega športa poslovila Britanec Jenson Button in Brazilec Felipe Massa.

Nekoliko v senci odločitve na vrhu svetovnega prvenstva sta se v nedeljo od sveta formule 1 poslovila dva dirkača, ki sta tekmovanje močno zaznamovala v zadnjem desetletju in več. Felipe Massa in Jenson Button sta v Abu Dabiju odpeljala svoji zadnji dirki, skupaj sta imela kar 555 nastopov v elitnem tekmovanju.

Button, svetovni prvak iz leta 2009, ter Massa, ki je bil leta 2008 svetovni prvak samo pet minut, dokler ni v razburljivi zadnji dirki naslov pripadel Lewisu Hamiltonu, sta doživela lepo slovo.

jenson button | Avtor: EPA EPA
Po koncu dirke v Abu Dabiju so ju prišli pozdravit vsi prijatelji in znanci iz sveta formule 1, kjer sta preživela večino športne kariere. Oba sta bila zaradi prijetnega značaja zelo priljubljena med sotekmovalci in navijači.

Button je sicer na dirki končal za malenkost slabše volje, saj je tehnična okvara povzročila odstop, McLarna je zapeljal v garaže že v 13. krogu.

"Nisem najbolj vesel, toda navsezadnje zdaj niti ni več pomembno. To ne bo vplivalo na splošen vtis o moji karieri. Veliko sem dosegel in čas je, da se tudi pošteno poslovim," je v napovedi zabave po zadnji dirki dejal 36-letni Britanec, ki je bil v formuli 1 od leta 2000. Odpeljal je 305 dirk, osvojil pa naslov prvaka leta 2009. Posamičnih zmag je zbral 15, zadnjo v Braziliji 2012.

Massa je na prejšnji dirki v Braziliji že pomahal v slovo vsem domačim navijačem, zdaj pa je to naredil še uradno za vso karavano. Končal je z devetim mestom v Abu Dabiju. "Ponosen sem in zelo čustven. Užival sem v vseh teh letih in to so spomini, ki me bodo spremljali vse življenje," pa je dejal leto mlajši Brazilec, ki je zmagal na 11 dirkah, zadnjič leta 2008, skupno pa je nastopil 250-krat.

jenson button felipe massa | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.