Šport
10 ogledov

V Rusiji ni Portoroža

Aleksej Peskov si od vsega najbolj želi stabilnega zdravja. Žurnal24 main
Rubrika Legionar je pod drobnogled vzela Alekseja Peskova, rokometaša Celja P. L., ki je kljub rahli ruski zadržanosti razkril nekaj zanimivih podrobnosti. Slovenija je zelo drugačna od Rusije.
 

Preberite še ...

Lekićeva: Obožuje sarmo in Postojnsko jamo
Sacripanti: Nomad iz Rosaria
Vitagliano: Argentinec, ki ljubi čevapčiče
Horvat: Punker, ki mu srce bije za River
Tavares: Od Porto Alegreja do Maribora

Za desnega zunanjega Celja Pivovarne Laško Alekseja Peskova lahko rečemo, da je okrogel. Pa ne zaradi obsega svojega trebuha, pač pa zaradi popolnoma okroglih v športu najpomembnejših mer. Visok je točno 200 centimetrov in tehta natanko 100 kilogramov. Leta 1983 rojeni Moskovčan, ki je dveinpolletno pogodbo z našimi državnimi prvaki podpisal februarja lani, je v Slovenijo prišel na priporočilo Edvarda Kokšarova . S celjskim kapetanom se sicer poznata že dolgo in vabila v Celje so prihajala že prej, vendar je bil Peskov pred štirimi leti še pogodbeno vezan na Čehovske medvede.

Na igrišču čez dva meseca © Gregor Katič

 
"Celje ima dobro ekipo in trenerja, le poškodb se ne moremo in ne moremo znebiti," meni Rus, ki v tem smislu tudi sam ni rojen pod srečno zvezdo. Zadnja poškodba se mu je zgodila novembra lani, ko si je zlomil gleženj. Čakala sta ga operacija ter dolgo okrevanje, tako da bo lahko zaigral šele čez dva meseca. Kakšna pa je razlika med slovenskim in ruskim rokometom? "V Rusiji se igra bolj na moč, imamo več močnejših, težjih igralcev, kot je na primer Rastvorcev. Seveda pa so tudi hitri, kot je Dibirov," pravi Peskov, ki ima odlično mnenje o Vladimirju Maksimovu , in kategorično zavrača govorice, da naj Čehovski medvedi svojih najboljših igralcev ne bi pustili v zahodne klube.

 
 

Tu pri vas je vse zelo mirno. Popolnoma drugače kot v Moskvi.

Aleksej Peskov

 
"V Sloveniji mi je zelo všeč. Tu pri vas je vse zelo mirno. Popolnoma drugače kot v Moskvi, kjer vsi ves čas nekam hitijo," pravi Aleksej, ki ga v deželici na sončni strani Alp spremlja žena, s katero bodočih rokometašev ali rokometašic še nimata. Jezikovnega tečaja, kakršnega si je pred leti omislil Krim, Aleksej ne obiskuje, vendar ga soigralci že dobro razumejo kot slovenščino vse bolj razume tudi sam, le govoriti je težje. Sicer pa vlogo prevajalca in vodiča po Sloveniji uspešno opravlja Edi Kokšarov. V prostem času se Aleksej najraje sprehaja s soprogo in posedi v kakšnem lokalu, ki jih v Moskvi ni ravno na pretek. Zelo mu je všeč slovenska Obala, še posebej Portorož, vtis nanj pa je naredila tudi Logarska dolina, ki jo je obiskal pred kratkim.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.