Šport
157 ogledov

V skupini A vodi Nemčija, v skupini B Švica

Lukas Frick
Nemčija in Švica ostajata neporaženi.

Na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju na Slovaškem so v torek odigrali štiri dvoboje, ki so bili pomembni predvsem za ekipe v boju za obstanek med elito. Slabo so se izkazali predvsem Italijani, ki so z 0:3 izgubili z Latvijo, ter Britanci, ki so jih kar z 9:0 premagali Danci.

V sosedskih obračunih so Nemci proti Francozom dosegli tretjo zmago, slavili so s 4:1. Olimpijski podprvaki so povedli ob koncu prve tretjine, ko je v polno zadel 18-letni branilec Moritz Seider, na začetku druge pa je izenačil Damien Fleury. Tekma se je prelomila v zadnjih minutah drugega dela ko sta bila strelsko uspešna Matthias Plachte in Leon Draisatl, v zadnji minuti tekme pa je nasprotnikovo prazno mrežo zatresel še Korbinian Holzer.

Čeprav je bil izid na koncu visok (4:0), so se Avstrijci dolgo upirali lanski finalistki Švici; Kevin Fiala je Švicarje popeljal v vodstvo tik pred koncem prve tretjine, nato pa so v zadnjih sedmih minutah dosegli še tri gole, dva ob številčni prednosti. Švica je tako dosegla tretjo zmago, Avstrija doživela tretji poraz na SP.

Na repu obeh skupin so Italijani in Britanci, kot kaže najresnejši kandidati za izpad; Italijani so se Latvijcem solidno upirali do polovice, potem klonili z 0:3, še precej slabše, s kar devetimi zadetki, pa so jo proti Dancem odnesli povratniki med elito Britanci. Obe ekipi sta (tako kot Norveška in Avstrija) še brez točk, Britanci z razliko v golih kar 1:20, Italijani pa celo 0:20.

Hokej SP, elitna skupina, 3. kolo:

Skupina A (Košice):
Velika Britanija : Danska    0:9 (0:3, 0:5, 0:1)
Nemčija : Francija        4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Lestvica:
1. Nemčija  9
2. Finska 7
3. Kanada  6
4. Danska  5
5. ZDA  5
6. Slovaška 3
7. Francija 1
8. Velika Britanija 0

Skupina B (Bratislava):
Italija : Latvija         0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Švica : Avstrija          4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Lestvica:
1. Švica  9
2. Rusija  9
3. Švedska  6
4. Češka  6
5. Latvija  6
6. Norveška 0
7. Avstrija 0
8. Italija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.