Šport
22 ogledov

"V Slovenijo gremo po tri točke"

angleška reprezentanca EPA
Angleška nogometna reprezentanca bo na obračunu s Slovenijo pokazala pravi obraz, je po slabi predstavi na prijateljski tekmi z Irsko napovedal vezist Liverpoola.

Angleška izbrana vrsta je v nedeljo gostovala v Dublinu, kjer je odigrala prijateljsko tekmo z Irsko. Varovanci Roya Hodgsona so sprožili le tri strele v okvir vrat, srečanje pa se je končalo brez zmagovalca (0:0).

Trije levi 14. junija prihajajo v Stožice, kjer jih čaka dvoboj šestega kola kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2016. Napadalni vezist Liverpoola Adam Lallana je prepričan, da bodo Angleži pred tekmo z izbranci Srečka Katanca odpravili negativne posledice tekmovalnega premora in spet zaigrali po najboljših močeh.

''Čudno je, ko si tako dolgo prost, potem pa se moraš pripraviti na tekmo,'' je premor pred začetkom reprezentančne akcije komentiral Lallana. ''Prepričan sem, da smo očistili vse pajčevine in se lahko osredotočimo na Slovenijo. Vemo, da lahko igramo bolje, in prepričan sem, da bomo delali na tistih elementih igre, v katerih nismo blesteli. V ekipi prevladuje pozitivna mentalieta in v Slovenijo gremo po tri točke,'' je dodal vezist Liverpoola.

Predstava v Dublinu je razočarala tudi selektorja Hodgsona. ''Zadali smo si visoke standarde, zato s tekmo ne moremo biti preveč zadovoljni. V individualnih dvobojih nismo bili niti blizu naši pravi igri. Organizacijsko smo se dobro odrezali in vedno je lepo, če mrežo ohraniš nedotaknjeno, a treba bo ciljati višje,'' je povedal Hodgson, ki je reprezentanci namenil dva dni počitka.

Ponovno se bodo zbrali v sredo, ko bodo začeli priprave na tekmo s Katančevo četo. Anglija je s 15 točkami uvrščena na prvo mesto skupine E, sledijo pa Švica (9), Slovenija (9), Litva (6), Estonija (4) in San Marino (1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.