Šport
21 ogledov

"V sprintu mogoči dve kolajni"

Nataša Lačen, nekdanja smučarska tekačica in zdaj trenerka. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah je pred vrati. Sprinterska tekma bo že v četrtek. Svoj pogled na SP, ki bo potekalo na norveškem Holmenkollnu, je predstavila dvakratna olimpijka Nataša Lačen.

Alpinci so pomahali v slovo, osrednji prostor na športnih straneh bodo za nekaj časa, natančneje od 23. februarja do 6. marca, zavzeli nordijski smučarji. O pričakovanjih glede slovenskih smučarskih tekačic smo vprašali nekdanjo tekmovalko Natašo Lačen.

"Pred kratkim sem se pogovarjala z Barbaro Jezeršek, ki mi je dejala, da je utrujena. Ampak to je normalno, če dobro treniraš, stanje se lahko spremeni v nekaj dneh. Podobno je s Petro Majdič. Gotovo je forma načrtovana za svetovno prvenstvo," je prepričana Nataša Lačen.

Slovenska tekaška ekipa bo sicer najštevilčnejša doslej. Štela bo sedem deklet in dva fanta. Tekmovali bodo: Petra Majdič, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Barbara Jezeršek, Mirjam Cossettini, Anja Eržen, Alenka Čebašek, Boštjan Klavžar in Rok Tršan.

"Prav je, da se pričakuje veliko. Če ni tako, nima smisla. Imeti moraš visoke cilje. Ampak mislim, da z javnostjo nobena od deklet ni posebej obremenjena. Vsaka ve, kaj je napravila in da bo poskušala doseči čim več. Menim, da v sprintu Katja Višnar in Vesna Fabjan lahko odtečeta zelo dobro. Tudi Petra Majdič, seveda, čeprav bi se gotovo bolj veselila, če bi bil sprint v klasični tehniki, kjer je močnejša. Po drugi strani pa je zelo napredovala tudi v drsalni tehniki. Prepričana sem, da so super trenirali in da je zdaj še malo utrujena," pravi Korošica, ki se strinja, da bi Slovenke na sprintu lahko osvojile celo dve kolajni: "Pri sprintu res. Tam nikoli ne veš. Mogoče je vse. Če se poklopijo stvari, je mogoča kolajna, drugače pa … V sprintu mlade lahko 'priletijo' in presenetijo."

Kaj pa ostale discipline? "Petra v klasiki na razdalji lahko prav tako preseneti in napravi marsikaj. Barbara Jezeršek je, kot rečeno, malo utrujena, a do tekme na 30 km je še dovolj časa. Vse so lahko hitro spredaj. Računam na vsaj kakšno kolajno. Je možna in pričakovana."

Dvakratna udeleženke olimpijskih iger je še vedno prisotna v smučarskem teku, in sicer kot trenerka v "Tinini" Črni na Koroškem. "Nekaj deklet obstaja, ki bi utegnile postati res dobre tekmovalke. Lahko se prebijejo po sledeh Katje in Vesne. Pri fantih pa je tako, tako … Mlajše kategorije so še, nato pa poniknejo," je potožila Lačnova, ki bi bila, kar se fantov tiče, zadovoljna z uvrstitvijo med trideseterico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.