Šport
12 ogledov

V sredo konec skrivalnic

Rahmatuljin je v 90. igral za Jesenice, pred nekaj leti pa bil trener Olimpije. Žurnal24 main
Čeprav obe strani molčita kot grob, vse kaže, da bo novi trener Acroni Jesenic ruski strokovnjak Ildar Rahmatuljin. "Počakajmo do srede, takrat se bo vse vedelo," nam je dejal Ildar.
 

Šest pod pogodbo

Jeseničani za zdaj lahko računajo na šest igralcev. Ob omenjeni trojici še na izkušena Tomaža Razingarja in Anžeta Terlikarja ter 20-letnega Roka Tičarja.

Vsi čakajo na sredo
Oseminštiridesetletni Ildar Rahmatuljin je stari znanec slovenskih hokejskih ledenih ploskev. Na Jesenicah je igral med letoma 1992 in 1997, o možnostih za vrnitev v klub pa je v ponedeljek po zgovornem molku povedal: "Počakajmo do srede, takrat se bo vse vedelo. Lahko, da bom jaz, lahko pa tudi, da bo kdo drug. Seveda pa me trenersko delo na Jesenicah zanima." A vsi kazalci kažejo, da bo trener prav on in nihče drug.

Okrepitve z vzhoda
O tem pričajo tudi trije novinci v jeseniškem dresu. Vratar Boris Tortunov, branilec Jan Golubovski in napadalec Andrej Troščinski prihajajo s področja nekdanje Sovjetske zveze in kar preveliko naključje bi bilo, če bi se uprava kluba z njimi dogovorila brez Rahmatuljinove privolitve. Rusu naj bi na klopi po nekaterih zapisih pomagal tudi legendarni igralec Olimpije Darko Prusnik, ki pa je to možnost zanikal.

 
 

Agenti dvigujejo cene igralcem. Precej zaslug za to ima nekdanji športni direktor Matjaž Mahkovec.

Zvone Šuvak

 
Šuvak slabo napreduje
Športni direktor Jesenic Zvone Šuvak ima sicer svojo razlago, zakaj so se v klubu obrnili k okrepitvam z vzhoda: "To se je zgodilo izključno zaradi tega, ker so tu vsi agenti povezani med seboj in ne ponujajo dobrih igralcev. Odločili smo se, da potrebujemo okrepitve in da morajo biti to resni, izkušeni igralci, ki so igrali v močnejših ligah." Šuvak pove še, da pri pogovorih z domačimi igralci slabo napreduje. Zakaj? "Agenti dvigujejo cene igralcem. Precej zaslug za to ima nekdanji športni direktor Matjaž Mahkovec. Na katerega koli agenta naletim, mu je Matjaž Mahkovec še dolžan za nazaj. In če ni plačila, potem ni muzike. Pogajanja so bila lani in predlani očitno zelo slaba in zato zdaj prihaja do tega."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.