Šport
21 ogledov

"V štafeti smo lahko še močnejše"

Majdičeva je v finalu sprinta zasedla četrto mesto. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Majdičeva bo do naslednje tekme trenirala na Rogli. Pravi, da je veliki globus dosegljiv, a zanj se bo borilo pet tekmovalk. Vse višje cilje imajo tudi v štafeti. "Lahko smo še močnejše," trdi Jezerškova.
Za končno zmago v svetovnem pokalu se bodo borile štiri ali pet tekmovalk. Vsekakor med te spadam tudi sama, čeprav mi sistem točkovanja ne gre na roke.
Petra Majdič

Slovenska reprezentanca v smučarskem teku se je vrnila z uvoda svetovnega pokala v Skandinaviji. Vrnila se je dobre volje, saj je štafeta izpolnila cilj za nastop na svetovnem prvenstvu, Petra Majdič pa se je takoj dvakrat zavihtela na stopničke. A časa za počitek ne bo imela, saj jo že popoldne na Rogli čaka trening. "V zadnjem času smo se bolj kot s čim drugim ubadali z vprašanjem, ali bo v Sloveniji sneg, da bomo lahko trenirali doma. Naše želje so se uresničile, tako da smo lahko veseli, kot sem tudi sama lahko zadovoljna z začetkom sezone. Poleti sem trdo delala, vse je teklo po načrtih, toda nikoli ne veš, ali bo telo tudi na tekmi reagiralo tako kot na treningih. Stopničke so bile moja želja, ki se je uresničila. Zdaj grem lahko bolj sproščeno v nadaljevanje sezone, upam, da mi bo tudi zdravje še naprej služilo kot v Skandinaviji," je na novinarski konferenci dejala šampionka, ki bo v nadaljevanju lahko samozavestnejša, saj se je na Švedskem in Finskem lahko prepričala, da je tudi po poškodbi še naprej v svetovnem vrhu.

Zato tudi njena velika želja, osvojitev kristalnega globusa, ni nemogoča misija, čeprav bo boj zelo težak. "Za končno zmago v svetovnem pokalu se bo borilo štiri ali pet tekmovalk. Vsekakor med te spadam tudi sama, čeprav mi sistem točkovanja ne gre na roke. Še pred desetimi dnevi niti nismo vedeli, kako bodo v Kuusamu delili točke, toda tu ničesar ne morem spremeniti, morala bom premagati tudi sistem," je optimistična Majdičeva, ki je že takoj po novinarski konferenci odpotovala na Roglo, kjer jo popoldne že čaka trening: "Na Rogli bom ostala do petka, nato pa se prek Benetk odpravljam na naslednjo tekmo v Düsseldorf. Toda že v soboto nameravam biti doma. Moja velika želja je bila, da lahko treniram doma, hkrati pa nastopam na vseh tekmah."

Zdaj grem lahko bolj sproščeno v nadaljevanje sezone, upam, da mi bo tudi zdravje še naprej služilo kot v Skandinaviji.
Petra Majdič

Druge slovenske tekmovalke bodo najprej poskušale pozdraviti manjše zdravstvene težave, ki so posledica hudega mraza v Skandinaviji, nato pa se čim bolje pripraviti na naslednje tekme. S formo so zadovoljne, tudi Vesna Fabjan, ki se ji sicer zadnji nastop na Finskem ni posrečil. "V Gällivareju sem nastopila odlično, saj sem prišla do točk na razdalji, nato pa mi je bolezen preprečila boljše dosežke v Kuusamu. Upam pa, da mi ni pobrala forme in da bom že v Düsseldorfu prava," se nadeja Fabjanova, podobno pa razmišlja tudi Barbara Jezeršek, ki je v Skandinaviji vse moči usmerila v štafetno tekmo, kar se je obrestovalo: "Dosegle smo lep rezultat, a smo lahko v štafeti še močnejše. Smo na dobri poti, mislim, da tudi uvrstitev med najboljših šest ni nedosegljiva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.