Šport
5 ogledov

V stoje Teji ne gre - le 16.!

Teja Gregorin je zabeležila novo uvrstitev med prvo petnajsterico. (Foto: Nik Ro
1/12
Žurnal24 main
Z neverjetnim tekom je Nemka Magdalena Neuner kljub dvema zgrešenima streloma zmagala na sprintu na Pokljuki. Toliko jih je zgrešila tudi Teja Gregorin, a zaostala minuto in osvojila 16. mesto.
Ne spreglejte fotogalerije s Pokljuke!

"Na sprintu bom še enkrat napadla stopničke. Verjamem, da lahko stopim na zmagovalni oder. Treba bo le nekoliko bolje streljati," je po devetem mestu na četrtkovi individualni preizkušnji obljubila Teja Gregorin. Spet se ji ni izšlo! Začela je dobro. V leže je zadela vseh pet tarč in bila po prvem streljanju na četrtem mestu. Nato pa je sledilo streljanje stoje, ko je ponovno grešila - dvakrat. Z dvema kazenskima krogoma je izgubila približno 45 sekund (zdrsnila je na 22. mesto). V zadnjem krogu je dobro tekla in pridobila nekaj mest. Z minuto in štirimi sekundami zaostanka je tekmo končala na 16 mestu. Drugi dve Slovenki na pokljuški tekmi sta bili prepočasni v smučini: Andreja Mali (en zgrešen strel) je osvojila 41. mesto (več kot dve minuti zaostanka), Tadeja Brankovič Likozar pa z dvema zgrešenima 48. mesto.

Slednja je bila tik za favoritko Toro Beger (trije zgrešeni streli). Na mehki smučini Norvežanki ni šlo. Povsem drugače pa velja za Nemko Magdaleno Neuner. Zgrešila je dvakrat, a kar letela po progi. Zmagala je z 11 sekundami prednosti pred Slovakinjo Anastazijo Kuzmino, ki je zrešila le enkrat. Tretje mesto sta si razdelili Finka Kaisa Mäkäräinen in Rusinja Olga Zajceva.

Izjave po tekmi:
Tadeja Brankovič-Likozar: "Danes mi tekaško nikakor ni steklo. Glede na to, da sem v četrtek imela že zelo dober občutek, sem se nadejala, da bo danes bolje, a se na novo zapadlem snegu nisem znašla najbolje. Na strelišču je bilo kar v redu. Za letos smo končali s tekmami, tako da bom zdaj obnovila fizično pripravljenost in se pripravila na prve tekme v januarju. Jokati nima smisla. Škoda za zadnji zgrešeni strel, zaradi tega jih bom tudi zagotovo slišala od trenerja. Rezultata obeh tekem nista bila najboljša, sem pa vesela, da vem, kaj delam narobe. To poskušam odpravljati že med samimi tekmami. V leto 2011 pa vsekakor gledam optimistično."

Teja Gregorin: "Proga je bila danes zelo težka. Za streljanje pa sploh ne vem, kaj naj rečem. Očitno ne gre in bo potrebno to napako odpravljati dalj časa. Če bi vedela, bi to že popravila, tako da zaenkrat ne vem, kaj gre narobe. Na žalost pri meni vedno obstaja ta če. Jaz upam, da bo ta če enkrat odšel stran. S temi rezultati nisem več zadovoljna, sploh zaradi tega, ker se vedno gibljem od petega do petnajstega mesta. Enkrat pa si želim še višje."

Andreja Mali: "Današnji tekaški nastop je bil podoben tistim na prejšnjih. Strelsko je bilo kar v redu, toda na Pokljuki moraš biti dober tudi v teku, kjer sem pa jaz izgubljala. Proga na Pokljuki je že tako težka, danes je bil pa še sneg počasnejši. Strelsko bi vsekakor lahko bila boljša. So pa to napake, ki jih je škoda. Z nastopoma na Pokljuki pa sem zadovoljna. Kar se tiče pritiska, menim, da drugi celo več pričakujejo kot sami tekmovalci. Treba bi se le bilo sprostiti ter uživati."

Pokljuka, sprint (Ž):

1. Magdalena Neuner (Nem) 23:05,2 (2)
2. Anastazija Kuzmina (Svk) +11,2 (1)
3. Kaisa Mäkäräinen (Fin) +17,0 (1)
3. Olga Zajceva (Rus) +17,0 (0)
5. Anais Bescond (Fra) +22,9 (0)
6. Marie Dorin (Fra) +32,9 (0)
...
16. Teja Gregorin (Slo) +1:04,3 (2)
41. Andreja Mali (Slo) +2:07,8 (1)
48. Tadeja Brankovič-Likozar (Slo) +2:27,1 (2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.