Šport
22 ogledov

V Stožicah želijo zmagati Ligo prvakinj

Žurnal24 main
Krim Mercator, 16. državni prvak, bo prihodnjo sezono igral v novi dvorani v Stožicah. "Želimo zmagati v finalu Lige prvakinj," poudarja prokuristka kluba Tanja Polajnar.
V novi dvorani v Stožicah želimo zmagati v finalu Lige prvakinj prihodnjo sezono.
Tanja Polajnar

Rokometašice Krima Mercatorja so si minuli konec tedna zagotovile že 16. zaporedni naslov državnih prvakinj. Nov naslov najboljšega v državi ni nikakršno presenečenje, saj je ekipa z Galjevice še vedno edini ženski rokometni kolektiv na sončni strani Alp, ki nekaj velja tudi v Evropi. Krimovke so za razliko od prejšnjih let v tej sezoni morale igrati že od začetka. "Lani so vsi govorili, da je bila končno zanimiva sezona. Takrat se je Krim priključil v končnici. Tudi v tej sezoni sem se zavzemala za tak način, ker bi mi že na začetku lahko določene stvari nastavili drugače. Tu mislim tudi na to, da so nekatere naše mlajše igralke, čeprav smo igrale vse tekme DP, še vedno igrale premalo. Če bi ostal prejšnji sistem, bi te igralke lahko okrepile katerega izmed drugih klubov in tam dobile tisto, kar v tej fazi razvoja morda najbolj potrebujejo," pravi trenerka Krima Marta Bon.

"Najbolj pa me je bolelo to, da so nekateri s tem želeli škoditi Krimu, pa čeprav se morajo vsi zavedati, da slovenski ženski rokomet Krim zelo potrebuje. V prejšnji sezoni so govorili, da je bilo končno nekaj tekmovalnega naboja, saj smo imele kar zanimive tekme z Olimpijo. In zato smo se zavzemali za isti sistem, ampak so ga nekateri brez argumentov zavrnili. Navsezadnje pa to ni bila največja škoda za Krim, ampak za slovenski rokomet," je še dodala Krimova strateginja. Kljub temu ali zaradi tega je Krim zlahka prehodil pot do novega državnega naslova. Tri kroge pred koncem si je v družbi klubov v domači ligi za prvaka (Olimpija, Zagorje GEN-I, Celeia Žalec, Mercator Tenzor Ptuj, Krka) zagotovil novo zvezdico, kar uspešno pa se je navzlic velikemu številu mladih igralk predstavil tudi v Ligi prvakinj. Cilja – polfinala – sicer ni izpolnil, a zato želje za prihodnjo sezono niso nič skromnejše.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V klubu so jasno napovedali lov na finale Lige prvakinj. Za to pa bo treba malce okrepiti tudi igralski kader. Bonova pravi, da bi obdržala večinoma iste igralke, s katerimi je delala v tej sezoni – zagotovo ne bo mogla računati na Ano Gros, ki je odšla h Györu, vrnila se je Barbara Varlec, pred izhodnimi vrati pa je Ana de Sousa, ki so ji v klubu že dali proste roke za iskanje nove sredine –, kljub vrnitvi Varlečeve pa si želi še kakšne tipične zunanje igralke. V tej smeri pogovori med drugim potekajo z Marijo Jovanović iz Budućnosti in Andreo Penezić iz Podravke. A še najbližje prihodu naj bi bila ruska krilna igralka Emilia Turey.

Če Krimu, ki sicer še nima v celoti izdelane finančne konstrukcije za prihodnjo sezono (za delovanje na vrhunski ravni naj bi potrebovali 1,5 milijona evrov, v tej sezoni je uraden proračun znašal le tretjino tega zneska), uspe pripeljati (vsaj) eno kakovostno zunanjo igralko, potem bo finale zvenel nekoliko realneje, v nasprotnem primeru pa bi se tudi zavoljo preobremenjenosti in morebitnih poškodb nosilk igre sanje o finalu sanjale še kako leto ali dve dlje. Prve podrobnosti v zvezi z igralskim kadrom naj bi klub javnosti predstavil na novinarski konferenci, ki bo v tednu ali dveh v Stožicah na gradbišču nove dvorane, "v kateri želimo zmagati v finalu Lige prvakinj prihodnjo sezono", pravi prokuristka kluba Tanja Polajnar. Nekdaj odlična igralka galjeviškega kluba pa je že pred načrtovanim druženjem s sedmo silo odločno zavrnila namige, da se obetajo spremembe v strokovnem štabu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.