Šport
17 ogledov

V Stožice po dve zmagi

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Stožiška lepotica vse bolj postaja tudi rokometna dvorana. V njej so slovenski rokometaši pred meseci porazili Poljsko, junija pa jih čaka še dvoboj z Ukrajino. Uvod vanj pa bo tekma deklet s Francijo.
Slovenska moška reprezentanca je po štirih kolih na prvem mestu v skupini tri, potem ko je na domačem igrišču premagala Portugalsko in Poljsko ter v gosteh Ukrajino, v gosteh pa izgubila s Poljsko. Pred Slovenijo sta še dve tekmi (8. junija se bo v Espinhu pomerila s Portugalsko, 12. junija pa v Ljubljani z Ukrajino), na evropsko prvenstvo pa se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz skupine. Slovenija je zbrala šest, Poljska pet, Portugalska tri in Ukrajina dve točki. Žreb skupin za evropsko prvenstvo, ki ga bodo od 17. do 29. januarja prihodnje leto gostili Beograd, Novi Sad, Vršac in Niš, bo 15. junija v Beogradu.

V nedeljo, 12. junija, se v dvorani v Stožicah obeta dvojni rokometni spektakel. Ob 14. uri se bo ženska slovenska reprezentanca Slovenije na povratni kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo pomerila s Francijo, ob 16.30 pa bo moška članska izbrana vrsta v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo gostila Ukrajino.

Marčevska moška rokometna tekma proti Poljski, ki se je odvila v polni dvorani v Stožicah – na njej se je zbralo največ gledalcev v zgodovini rokometnih tekem v Sloveniji –, je bila dokaz, da ima rokomet zvesto publiko. Rokometna zveza Slovenije se je na podlagi tega odločila, da bo ponovno združila slovenske navijače in v enem dnevu pripravila dvojni program.

Ženska reprezentanca se bo ob 14. uri na povratni kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na letošnje decembrsko svetovno prvenstvo v Braziliji pomerila s Francijo (prva tekma bo na sporedu teden dni prej v Franciji), moška pa bo ob 16.30 na zadnji kvalifikacijski tekmi za napredovanje na evropsko prvenstvo, ki ga bo na začetku prihodnjega leta gostila Srbija, igrala proti Ukrajini.

V ta namen je Rokometna zveza Slovenije pripravila posebej ugodne cene vstopnic. Za ogled obeh tekem je namreč treba odšteti 12 evrov. Vstopnice je mogoče kupiti na spletni strani www.eventim.si in na prodajnih mestih (bencinski servisi Petrola) omenjenega podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.