Šport
21 ogledov

"V Tadeja imam 110% zaupanje"

Borut Božič je na Poljskem do zdaj vpisal peto in sedmo mesto. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Borut Božič je 110-odstotno prepričan, da Tadej Valjavec ni jemal prepovedanih poživil. "Hudo je, kadar veš, da nisi kriv in te obtožijo, še preden pride do končne sodbe."
Že sam sum uživanja prepovedanih sredstev je na Tadeja spravil črn madež, ki ga ne bo mogel izbrisati, pa četudi kasneje dokaže svojo nedolžnost. Hudo je, kadar veš, da nisi kriv in te obtožijo, še preden pride do končne sodbe.
Tadej Valjavec

Žal mi je za Tadeja in upam, da bo v tem primeru dokazal svojo nedolžnost. Sem 110-procenten v to, da ni jemal prepovedanih poživil,” je vpletenost Tadeja Valjavca v dopinško afero komentiral član moštva Vacansoleil Borut Božič.

Odstopanje v krvi
Idrijčan je potrdil Valjavčeve besede, da naj bi sum nastal zaradi prevelikega odstopanja med količino vsebovanega hemoglobina v dveh različnih obdobjih. “Strokovnega pojasnila vam ne morem dati, ker dejstva najbolje poznata le Tadej in njegov zdravnik, lahko pa povem, da Tadeju popolnoma zaupam.” 

"Madeža se ne da izbrisati"
Valjavec je po izbruhu afere napovedal svoj umik iz profesionalnega športa, kar njegov dobri prijatelj Božič razume: “Že sam sum uživanja prepovedanih sredstev je na Tadeja spravil črn madež, ki ga ne bo mogel izbrisati, pa četudi kasneje dokaže svojo nedolžnost. Hudo je, kadar veš, da nisi kriv in te obtožijo, še preden pride do končne sodbe.” 

"Pravila niso enaka za vse"
Mednarodna kolesarska zveza (UCI) že dve leti prakticira sistem Adams, pri katerem nadzorni organi tekmovalce preverjajo kjerkoli in kadarkoli. “Program, ki beleži tekmovalčevo biološko izkaznico, je koristen, a ima po mojem mnenju še kar precej lukenj. Vse skupaj mi je zelo sumljivo. Najprej so rekli, da bo v javnost prišlo osem primerov, na koncu pa so bili krivi le trije. Pravila niso enaka za vse. Najlažje se je spraviti na nekega majhnega Slovenca, kot pa denimo na Francoza ali Španca,” je zaključil Božič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.