Šport
32 ogledov

"V takem vzdušju ne mislim več delati"

Po Zupanu je negativno energijo v javnosti izpostavil še Petek. (Foto: Saša Desp Žurnal24 main
Po koncu skakalne sezone smo se pogovarjali s športnim direktorjem za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Francijem Petkom. "Ves čas se moramo bojevati z negativnim vzdušjem."
Adijo reprezentanci, je rekel tudi že Matjaž Zupan. "Tega se ne grem več." Pogovor z njim preberite tukaj. O nevzdržnih razmerah pa je spregovoril tudi junak Planice, Robert Kranjec: "Plače niso bile redne. Dobil sem jo za november ..." Intervju z njim pa najdete tukaj. Kranjec je z nagradami za letošnje dosežke sicer zaslužil 32 tisoč evrov.

Kako bi ocenili sezono?
Sezona je bila zelo dobra, na svetovnem prvenstvu (SP) smo dobili kolajno. To je največ, kar bi lahko dosegli. Celotnega SP res ne moremo oceniti z oceno odlično, me pa veseli, da so si fantje v zadnjem delu sezone začeli zaupati, verjeti v svoje delo.

Omenjali ste odhod iz reprezentance. Zakaj?
Ves čas se moramo bojevati z negativnim vzdušjem okoli sebe, kar je tudi posledica poznega ulova dobre forme. To pobere ogromno energije. Fantje to čutijo, berejo in so zato labilnejši.

Ste o tem že obvestili pristojne na smučarski zvezi?
Dal sem jim jasno vedeti, da v takem vzdušju okoli reprezentance ne mislim več delovati. Da nam v strategiji, priti v prvo ligo skakalnih nacij, uspe, mora biti prisotno popolno zaupanje vseh, ki delujejo okoli nas.

Torej ste obupali nad projektom kolajne v Sočiju 2014?
Tudi če odidem, je ta cilj realno dosegljiv. Saj tudi tuji strokovnjaki govorijo o prihajajočem valu mladih slovenskih skakalcev.

Kdo na primer?
Priznavajo nam, da smo trenutno tretja skakalna nacija. Do mene sta pristopila Walter Hofer (vodja tekmovanja, op. p.) in Mika Kojonkoski (bivši trener norveške reprezentance, op. p.) ter rekla: 'Vidi se, da ste prišli zraven.'

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.