Šport
15 ogledov

V Toledu prvi Bettini

Paolo Bettini je zmagovalec šeste etape Vuelte. Žurnal24 main
Na dirki po Španiji je v šesti etapi najhitreje na cilj privozil Italijan Paolo Bettini iz ekipe Quick Step. Drugi je bil Belgijec Philipp Gilbert, tretje mesto pa je zasedel Španec Alejandro Valverde.
 

Dirka po Španiji, 6. etapa

1. P. Bettini (ITA) 3:19:28
2. P. Gilbert (BEL)
3. A. Valverde (ŠPA)
131. G. Štangelj (SLO) +4:00

Italijan Paolo Bettini je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Španiji. Kolesar Quick Stepa je v ciljnem sprintu 150 kilometrov dolge preizkušnje med Ciudad Realom in Toledom ugnal Belgijca Philippa Gilberta , tretji pa je bil Alejandro Valverde . Skupno vodstvo je prevzel Francoz Sylvain Chavanel (Cofidis - Le Credit par Telephone). Edinega slovenskega predstavnika na španski pentlji Gorazda Štanglja (Liquigas) ni bilo v ospredju.

Z današnjim uspehom se je Sylvain Chavanel pozlatil. © Reuters

 
Današnja trasa je bila kot nalašč za sprinterje, ki so to tudi upravičili in etapo končali v pričakovanem slogu. Cestišče med Ciudad Realom in Toledom je nekaj možnosti namenilo tudi ubežnikom, kar so že po sedmem kilometru skušali unovčiti Volodimir Djudja (Milram), Mihail Ignatjev (Tinkoff Credit Systems) in Ivan Mayoz (Xacobeo Galicia). Ta trojica je bežala vse do 40 kilometrov do cilja. Nato pa jih je glavnina ujela, na čelo skupine pa so se postavili sprinterski specialisti. Precej zgodaj so napadli Bettini, Gilbert in Valverde, ki so presenetili tekmece in tako o zmagovalcu odločili le med sabo. Najmočnejši in najspretnejši je bil dvakratni svetovni prvak Bettini. Čeprav je zmagovalca odločil sprint, pa je do spremembe prišlo povsem na vrhu skupne razvrstitve. Američan Levi Leipheimer je zlato majico vodilnega nosil le en dan, danes pa jo je moral predati Chavanelu. Ta ima zdaj deset sekund naskoka pred Američanom, tretji pa je Valverde, ki zaostaja 26 sekund.

 

Preberite še

Vzponi Dirke po Španiji

Edinega slovenskega predstavnika na španski pentlji Gorazda Štanglja (Liquigas) ni bilo v ospredju. Etapo je končal na 131. mestu s štirimi minutami zaostanka, skupno pa je 154. z že več kot pol ure "zamude". V petek bodo imeli kolesarji na Vuelti prost dan, že dan zatem pa jih med Barbastrom in Andoro čaka zelo težkih 233 kilometrov, ki jih bo karavana končala z vzponom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.