Šport
19 ogledov

V torek pozdravite olimpijske junake

sprejem prihod žolnir olimpijske igre Tina Kosec/STA
Slovenski olimpijski komite bo po koncu olimpijskih iger v torek (14. 8.) na Kongresnem trgu v Ljubljani pripravil velik sprejem za vse dobitnike kolajn in druge nastopajoče.

Slovenska odprava v Londonu se je do zdaj okitila s štirimi kolajnami (zlato, srebro in dva brona), toda bera se lahko do nedelje, ko se bodo olimpijske igre v Združenem krajlestvu končale, še poveča. A tudi če ostanemo pri štirih kolajnah, smo lahko zadovoljni z učinkom naših predstavnikov, ki več kot dostojno zastopajo barve Slovenije.

Večina olimpijskih junakov je že v krogu najbližjih, zadnji pa se v domovino vračajo v ponedeljek, 13. avgusta. Dan pozneje jih bo na Brdu pri Kranju na čelu z Urško Žolnir, Primožem Kozmusom, Rajmondom Debevcem, Luko Špikom in Iztokom Čopom sprejel predsednik države Danilo Türk, nato bo sledil še kratek sprejem pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću. Ob 20. uri pa na Kongresnem trgu v Ljubljani sledi še sprejem med navijači.

Pri Olimpijskem komiteju Slovenije pozivajo, da bi vsi udeleženci sprejema v Ljubljano prišli v uradni navijaški opremi in tako Kongresni trg obarvali v zeleno-modro-bele nacionalne barve slovenskih športnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.