Šport
24 ogledov

V veleslalomu ne bodo več podhranjeni

Ales_Gorza_Action_130308a - main2 Žurnal24 main
Na uvodni tekmi alpskih smučarjev na ledeniku v Söldnu bodo v veleslalomu slovenske barve branili trije smučarji. Ob Alešu Gorzi in Janezu Jazbecu je tretje ime še neznanka.

"Vsi tekmovalci za Sölden bodo znani po pregledni tekmi, ki jo bomo ta teden pripravili na ledeniku Mölltal. V boju za zadnjo veleslalomsko vstopnico sta Bernard Vajdič in Miha Kürner, pridružili pa se jim bodo tudi tekmovalci iz ekipe za hitri disciplini Andrej Šporn, Andrej Križaj in Boštjan Kline," je povedal trener moške tehnične ekipe Pavli Čebulj, ki je po koncu minule sezone prevzel nehvaležno nalogo dvigniti slovenski moški veleslalom na višjo raven.

Zelo vesel sem, da lahko sploh enakovredno treniram s fanti. Trenirali smo trdo, dobro, dosti smo naredili in upam na preskok tako v veleslalomu kot tudi v slalomu.
Bernard Vajdič

Veleslalom je bil v minulih letih siva lisa slovenskega moškega alpskega smučanja in najšibkejša panoga, podhranjenost ekipe pa se je še zlasti izrazila ob začetku minule sezone, ko je barve slovenske moške ekipe na prvem veleslalomu sezone branil le mladi Kürner. Slika tokratne veleslalomske premiere bo vsaj glede na številčnost ekipe bolj zgledna. "Čeprav smo s pripravami začeli pozno, so smučarji dobro pripravljeni, vendar pa nam za realnejšo sliko manjka primerjava z drugimi ekipami," je še dejal Čebulj, ki dela svojih predhodnikov ne želi ocenjevati. "Lahko rečem, da se je raven smučanja dvignila. Nekaj voženj Gorze in Jazbeca na treningih je bilo na zelo visoki ravni, manjka pa nam konstantnost v formi. Čeprav izhodiščno stanje ni zavidanja vredno, lahko v novi sezoni visoko ciljamo," je nič kaj rožnate razmere moškega veleslaloma predstavil Čebulj.

Razmeram v moškem veleslalomu so prilagojena tudi pričakovanja. Zelo dober uspeh bi bil, če bi se v Söldnu v finale in med prvih trideset veleslalomistov uvrstil že en tekmovalec, Čebulj sicer upa, da bo veliki preboj uspel vsaj dvema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.