Šport
18 ogledov

V velikem finalu slavili Kitajci

(Foto: Pokerland.gr) Žurnal24 main
Ta teden je lasvegaški igralniški kompleks Golden Nugget gostil sploh prvo ekipno svetovno prvenstvo v pokru. V velikem finalu so na koncu slavili Kitajci.

Najboljši svetovni pokeraši so se vsi želeli dokazati in pomagati svoji državi do prvega naslova svetovnega prvaka. Kljub temu, da so mnogi za tihe favorite označili Američane, se tem na koncu ni uspelo niti prebiti na finalno mizo, kjer so po skoraj 19 urah igre na koncu slavili Kitajci.

Skupaj je na tekmovanju nastopilo osem ekip, kot že rečeno, pa med predstavniki posameznih držav zvezdnikov res ni manjkalo, saj so tako barve svoje države branili tudi asi kot so Dave "Devilfish" Ulliot, Jeffrey Lisandro, Tony G, Johnny Chan, James Akenhead, Eli Elezra, Freddy Deeb, Doyle Brunson, Phil Hellmuth, Howard Lederer, Chris Ferguson, Annie Duke, Mike Matusow, Men Nguyen ter Scotty Nguyen.

Kljub temu, da je njihovo ekipo sestavljalo največ zvezdnikov (zaradi česar bi si lahko zaslužili tudi vzdevek galaktiki), pa so Američani na koncu dvorano hotela Golden Nugget zapuščali sklonjenih glav in dolgih nosov, saj so le za eno mesto zgrešili nastop na finalni mizi, kamor so se uvrstile reprezentance Avstralije, Grčije, Brazilije, Kitajske in Vietnama.

Slednje so nato odpadale ena za drugo, dokler nista v igri za naslov ostali le še reprezentanci Kitajske in Braziliji, pri čemer so slednji v heads-up del turnirja vstopali z veliko prednostjo, saj je imel njihov glavni as Leandro "Brasa" Pimentel pred seboj kar trikrat toliko žetonov, kot sta jih skupaj premogla Johnny Chan in David Chiu.

A Kitajca se nista predajala, potem ko so dan začeli z največ žetoni, a se vmes nekajkrat znašli na samem robu prepada, so Chan in druščina prikazali nekaj te orientalske mistike ter se skozi meditacijo in potrpežljivo igro prebili vse do finala, kjer so po istem receptu, na koncu opravili tudi z Brazilci in si po zadnji igri Pot Limit Omahe, priigrali tudi sploh prvi naslov svetovnih prvakov.

Kitajci, katerih ekipo so sestavljali so-kapetana Johnny Chan in David Chiu, Chau Giang, Mario Ho, Winfred Yu, Rich Zhu ter Derek Cheung, so si tako priigrali zlate medalje ter 300.000$ nagrade, medtem ko so se morali drugouvrščeni Brazilci, v zasedbi Juliano Maesano, Christian Kruel, Humberto Kim, Leandro Pimentel, Rodrigo Caprioli in Felipe Ramos, na koncu zadovoljiti s 100.000$ tolažilne nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.