Šport
19 ogledov

V zeleni vodi jih bolijo oči

bazen, Rio Profimedias
Vaterpolisti imajo poleg tekmecev težave tudi z vodo. Nova presenetljiva zmaga Brazilje in poraz Hrvaške.

Brazilija v predtekmovalni skupini A in Italija v skupini B sta po tretjem krogu edini neporaženi reprezentanci olimpijskega vaterpolskega turnirja. Tekmovalce v zeleni vodi pa najbolj moti klor, s katerimi skušajo očistiti vodo, ki pa je po navedbah Mednarodne plavalne zveze neškodljiva za tekmovalce.

"Oči me bolijo v vodi, to ni dobro," je podobno kot še številni vaterpolisti ocenil Madžar Gergo Zalanki po remiju svoje ekipe z 8:8 proti Grčiji. Slednja je druga na lestvici za Brazilijo. Gostitelji OI, ki jih vodi legendarni Ratko Rudić, so na tretji tekmi s 6:5 presenetljivo premagali trikratne svetovne in šestkratne evropske prvake Srbe. Bronasti na OI leta 2012 v Londonu so po dveh uvodnih remijih brez zmage na petem mestu. Tretja je Avstralija, ki je ugnala zadnjeuvrščeno Japonsko z 8:6.

 "Ne vem, kaj se je zgodilo. Mislim, da so zvišali količino klora ali nekaj podobnega, saj me pečejo oči," je po tekmi izjavil avstralski vaterpolist Richie Campbell.

Italija, srebrna na prejšnjih OI, je s 6:5 premagala Črno goro, Hrvaška, branilka olimpijskega zlata, pa je izgubila s Španijo kar s 4:9. ZDA so v derbiju začelja premagali Francijo, ki je še brez točke, s 6:3. Italija ima šest točk, s po štirimi sledita Španija in Hrvaška, Črna Gora in ZDA pa imata po eno zmago.

Skakalcev ne moti

Medtem zelena barva nekaterih skakalcev v vodo ni prav nič motila. Kot je na primer povedal zmagovalec skokov s trimetrske deske, Britanec Jack Laugher, je voda takšne barve veliko bolje vidna kot siceršnja modrina.

"Pravzaprav smo kar uživali v zeleni vodi. Drugačna je od normale, zelo lahko jo je videti. Tega seveda niso načrtovali, a zdi se, da nam je na nek način pomagalo," je povedal Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.