Šport
28 ogledov

V Zlatorogu zadišalo po starih časih

Ob odsotnosti Zormana je obilo priložnosti dobil Nejc Poklar. (Foto: Gregor Kati Žurnal24 main
Derbi 9. kola 1. NLB Leasing lige med Celjem in Koprom so nepričakovano visoko dobili domačini.

Izjemno vzdušje ter veliko število gledalcev je pričakalo obe ekipi. V imenitnem ambientu je za odtenek bolje začel domači klub, ki je imel ves čas manjšo pobudo. Gostje tako niti enkrat v prvem delu niso vodili, izenačeno pa je bilo štirikrat. Obe ekipi sta prikazali izjemno borbeno predstavo, v kateri ni manjkalo iskric na obeh straneh, tako da sta imela oba delilca pravice kar nekaj dela. Največ v obdobju od 17. do 20. minute, ko je bilo zaporedoma izključenih kar pet igralcev (dva pri Celju in trije pri Kopru). Pivovarji so to izkoristili in si v 22. minuti priigrali tri zadetke naskoka (12:9), kar so imeli že pri rezultatu 6:3. Za Celjane je največkrat zadeval Rok Žuran (šest zadetkov ob polčasu), pri gostih pa Milorad Krivokapić (4), ob polčasu pa je prednost domačih znašala štiri zadetke.

V drugem polčasu domači niso popuščali. Še več, z izjemno igro v obrambi so popolnoma razorožili goste iz Primorske. Ti nikakor niso našli recepta, da bi onemogočili domače, ki so s hitrimi protinapadi polnili mrežo nasprotnikov. Rezultat je ves čas naraščal do najvišje prednosti 12 zadetkov pet minut pred koncem tekme. Takrat je bilo že nekaj časa jasno, da bo danes zmaga ostala v Celju. Gostujoči trener je tako izvedel kar nekaj menjav, s katerimi je sicer iskal razpoloženega igralca, po drugi strani pa nekaj odmora namenil izkušenim igralcem, ki jih bo potreboval v Ligi prvakov. Na drugi strani je domači trener Vladan Matić prišel celo do priložnosti, da je v igro poslal vse svoje igralce z izjemo Urbana Lesjaka. Ti so mu to vračali na najboljši možni način. Prav nihče ni popuščal, to pa so znali nagraditi tudi domači navijači, ki so stoje pričakali zadnje trenutke tekme in visoko zmago, ki si je pred tekmo ne bi upal nihče napovedovati.

1. NLB Leasing liga, 9. kolo:

Celje P. L. : C. Koper 35:25 (16:12)
Žuran 7, Žvižej 7 (2), Poklar 6; Bombač 7 (2), Skoko 4

Ribnica Riko hiše : Loka 30:23 (15:11)
Istrabenz Plini Izola : Krka 25:24 (14:14)
Krško : Gorenje Velenje 28:38 (15:19)
Jeruzalem Ormož : Šmartno Herz Factor banka 28:28 (14:14)
Trimo Trebnje : Maribor Branik 33:26 (16:8)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.