Šport
127 ogledov

Vadba z Iztokom Čopom

1/11
Žurnal24 main
Iztok Čop se z veslanjem ukvarja že več kot polovico svojega življenja. Veslaški simulator predstavlja velik del njegove priprave na največja veslaška tekmovanja.

Obiskali smo predstavitev veslaškega simulatorja. Za vodiča bi si težko izbrali boljšo osebo, kot je naš najboljši veslač Iztok Čop. Gre za vsestransko fitnes napravo, ki lahko pomeni odlično rekreacijo ali učinkovit trening.

Veslanje krepi vse mišične skupine. Obremenitve so simetrične, gibi pa enakomerni in ritmični. Trening veslanja zagotavlja izboljšanje aerobne in anaerobne vzdržljivosti. Je zelo dobro dopolnilo specifični telesni vadbi.

Kile pogosto ne gredo dol, ampak se telo preoblikuje, kar pomeni, da se maščoba pretvori v mišice, ki so težje.
Iztok Čop

Veslaška vadba omogoča boljšo fizično sposobnost tudi pri ostalih športih, kot so tek, plavanje, kolesarjenje, smučarski tek ... Je zelo dobro dopolnilo specifični telesni vadbi. Zagotavlja tudi učinkovito porabo kalorij, z napravo pa lahko kontroliramo tudi telesno težo.

Zaradi minimalne obremenitve sklepov omogoča učinkovito obnovo mišične mase in moči, torej je naprava primerna tudi za rehabilitacijo po poškodbi. Vadba je namenjena prav vsem starostnim kategorijam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.