Šport
41 ogledov

Vajdič na izhodnih vratih kariere

Vajdič od izvršilnega odbora SZS ni dobil potrdila. (Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
Bernard Vajdič si za prihodnjo sezono ni priboril mesta v moški smučarski reprezentanci. Z njim smo spregovorili o njegovem nadaljevanju oziroma morebitnem koncu kariere.

Po izpadu iz slovenske reprezentance naj bi vas vleklo na tuje. Moldavija, mogoče Bolgarija?
Ne. Informacije so napačne. V primeru interesa obeh držav je stvar izvedljiva, pri meni pa se je zapletlo. Alpski zbor mi je dal zeleno luč, na zvezi pa očitno nad to idejo niso navdušeni. Odrekli so se mi, name niso računali v nobeni reprezentanci, niso mi omogočili nadaljevanja kariere. Na zboru sem jasno povedal, da nameravam s smučarijo zaključiti ali pa nastopim za neko drugo državo.

Kje se je ustavilo?
Do 6. junija je bilo na Mednarodni smučarski zvezi obravnavanje vlog za pridobivanje novih državljanstev in jaz bi moral do petka (3. 6.) od izvršilnega odbora SZS dobiti potrdilo, ki pa ga ni bilo. Očitno so se odločili, da mi onemogočijo nadaljevanje kariere. Izmed dvanajstčlanske komisije so se štirje strinjali, ostali se niso odzvali.

Torej je nastopanje pod drugo zastavo padlo v vodo ...
Da. Niso mi omogočili niti nadaljevanja pri nas niti nastopanja kje drugje.

Je torej s kariero konec?
Finančnega načrta si nisem mogel zagotoviti, v motivacijskem smislu sem iztrošen. Nisem se še dokončno odločil. Nočem povsem pasti iz forme, zato grem naslednji teden za 14 dni na en trening in bom videl, kako se bodo stvari odvile. Potihem iščem novo službo, ki bo verjetno nekje drugje kot v smučanju.

Katera smučarska reprezentanca pa je bila v igri za to, da prevzamete njihovo državljanstvo?
Makedonija je bila in je še vedno zainteresirana, toda naši mi niso dali možnosti za to, da bi stvar pravočasno izpeljali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.