Šport
29 ogledov

"Vajdič ni izpolnil pogojev"

Žurnal24 main
Zdi se, da bo moral Bernard Vajdič končati svojo športno pot. Po mnenju izvršilnega odbora SZS namreč ne izpolnjuje vseh pogojev za nastopanje za makedonsko reprezentanco.

Kot smo na naši spletni strani poročali že v ponedeljek, je slovenski smučar Bernard Vajdič zaradi izpada iz slovenske A-reprezentance in nezagotovljenih pogojev za trening želel prestopiti v vrste makedonske reprezentance. Velenjčanu je dal alpski zbor do nastopanja za to bivšo republiko SFRJ prosto pot, pokimal je tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomaž Lovše, a zataknilo se je pri izvršilnem odboru SZS. S Podutiške 146 so nam v torek poslali pojasnilo, zakaj Vajdiču niso omogočili lajšanja birokratske zagate.

Pogoji so trije
"Vsak tekmovalec ali tekmovalka ima v skladu s pravili Mednarodne smučarske zveze (Fis) možnost nastopiti za drugo državo, če izpolnjuje določene pogoje. Dokazila o izpolnjevanju teh izvršilni odbor (IO) SZS do svoje 12. seje, ki je bila 31. maja, ni prejel," se glasi sporočilo SZS. Vajdič bi moral za pridobitev soglasja IO predložiti:

1. potrdilo o neprekinjenem vsaj dveletnem bivanju v državi, v katero želi tekmovalec prestopiti,
2. potni list države, v katero želi tekmovalec prestopiti,
3. za ohranitev vseh točk Fisa potrebuje še soglasje obeh nacionalnih panožnih zvez.

S prepozno predložitvijo zgoraj navedenega je nekdanjemu mladinskemu prvaku v slalomu verjetno odpeljal še zadnji vlak za nadaljnje nastopanje v svetovnem pokalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.